Noordelijke Kampioenschappen drie jaar in Norg

Vrijwilligers zijn – onder leiding van gediplomeerd parcoursbouwer Jan Siegers – al weer weken aan de slag met het bouwen van de hindernissen voor de spectaculaire samengestelde wedstrijd voor ruiters. Inmiddels is ook de toegangspoort tot het manegeterrein weer neergezet. De Samengestelde Wedstrijd (SGW; dressuur, springen en eventing) is op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. PSV Norg heeft als organisator voor de komende drie jaar de Noordelijke Kampioenschappen binnengehaald.

Volgend seizoen 7×7 voetbal in Norg?

Mede namens voetbalvereniging GOMOS onderzoekt Beweegdorp Norg of er in Norg belangstelling is voor 7×7 voetbal. 7×7 voetbal is de snelst groeiende tak van de voetbalsport. Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Het gaat er sportief aan toe en is vooral ook erg gezellig.

Liefhebbers op leeftijd
Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch willen we ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen. (meer…)

K en V collecteert voor Jantje Beton

Van 9 maart tot en met 15 maart collecteert Gymnastiekvereniging K en V voor het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton in Norg, Peest, Langelo, Westervelde en Zuidvelde. Van de opbrengst vloeit de helft rechtstreeks terug naar de collecterende vereniging zelf. Gymnastiekvereniging K en V kan het geld heel goed gebruiken voor haar jeugdactiviteiten. Met de andere helft steunt Jantje Beton buitenspeelprojecten in het hele land. Gymnastiekvereniging K en V beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Bijeenkomsten over toekomst sport in Norg

Hoe ziet de toekomst eruit voor mijn club en/of accommodatie? Die vraag staat centraal op twee –door de Stichting Beweegdorp Norg op 3 en 18 maart georganiseerde bijeenkomsten voor bestuurders van een sportvereniging of sportaanbieder. Wat betekenen ontwikkelingen als krimp, vergrijzing, minder leden, minder vrijwilligers voor Norg en omliggende dorpen, bezien vanuit leefbaarheid, sociale samenhang en gezondheid en wat betekent dit voor mij en mijn cluppie? Naast Stichting Beweegdorp Norg zijn ook Sport Drenthe en gemeente Noordenveld bij organisatie van ‘Onze zorg is Norg’ betrokken. (meer…)

Zwaneveld blijft Gomos steunen

Café Zwaneveld en voetbalvereniging GOMOS hebben onlangs de bestaande sponsorovereenkomst tot en met 2017 verlengd. Naast de verlenging van de sponsorovereenkomst zijn beide partijen ook een substantiële verbetering van de sponsorbijdrage overeengekomen. Uitbaters Arnold Zwaneveld en Irma  van Zonneveld van het gelijknamige Café Zwaneveld dragen v.v. GOMOS een zeer warm hart toe en zijn blij met de vele activiteiten die de voetbalverenging bij hen onderneemt. Naast dat Café Zwaneveld al vele jaren als clubcafé fungeert, wordt ook jaarlijks het kerstklaverjassen en om de twee jaar een playbackshow met grote feestavond bij Zwaneveld gehouden. (meer…)

Eilie telecom steunt DES B1

Het telecombedrijf Eilie uit Groningen heeft een bijdrage geleverd in de aanschaf van trainingspakken voor het aspiranten B1-team van DES. De trainingspakken kwamen als geroepen, dit jeugdteam zat nog als enige niet in de bekende geel/zwarte outfit met het DES-logo. Ook hierbij was een goede samenwerking tussen bedrijf en ouders van belang om dit te realiseren. We gaan ervan uit dat hiermee goede prestaties worden geleverd. Op de foto het team met sponsor Iebele Otten.