Mede namens voetbalvereniging GOMOS onderzoekt Beweegdorp Norg of er in Norg belangstelling is voor 7×7 voetbal. 7×7 voetbal is de snelst groeiende tak van de voetbalsport. Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Het gaat er sportief aan toe en is vooral ook erg gezellig.

Liefhebbers op leeftijd
Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch willen we ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen. 7×7 voetbal richt zich op deelnemers die minimaal 35 jaar oud zijn. In de competitie maakt de KNVB nog onderscheid tussen 35+ en 45+. Topfitte 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan.

 

7 tegen 7 op een half veld
Voor de 35/45+ variant van voetbal zijn de regels en omstandigheden aangepast. Een wedstrijd duurt 20 minuten en er wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden, slidings zijn verboden en buitenspel bestaat niet. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden.

 

Training / competitie
De KNVB organiseert voor 7×7 voetbal Voor- en Najaarsreeksen. Dit is een reeks van toernooien, die 4x op een vrijdagavond plaatsvinden. Daarnaast worden er elk jaar na afloop van de regulier competitie toernooien georganiseerd, waarbij het niet beslist noodzakelijk is om lid van de KNVB te zijn. Maar wellicht vind je het veel leuker om wekelijks een balletje te trappen met leeftijdsgenoten. Bij voldoende belangstelling gaan we op vrijdag 29 mei vanaf 19:00 uur een oefenpotje organiseren.

Mini-enquête
Heb je belangstelling voor 7×7 voetbal, dan vragen wij je onderstaande vragen in te vullen. Je kunt deze enquête tot uiterlijk 22 mei aanstaande inleveren in de kantine van v.v. GOMOS, of je antwoorden mailen naar projectleiderbeweegdorpnorg@gmail.com.

enquete 7x7 voetbal