kom in beweging

Seniorenactiviteiten

Activiteiten gericht op senioren. Gezelligheid en sportiviteit gegarandeerd!

 

Meld je aanBekijk onze activiteiten

Beweegreden voor senioren (70+)

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de doelgroep ‘kwetsbare senioren’. Kwetsbaar in de zin van het hebben van een fysieke beperking, het hebben van weinig financiële draagkracht en/of het hebben van weinig tot geen sociale contacten. 

Door deelname aan het programma kunnen mensen hun sociale contacten vergroten of onderhouden en zich fitter en gezonder gaan voelen.

Beweegreden voor senioren duurt 5 maanden, waarin je 1 maal per week in groepsverband bij elkaar komt.

Wat kan je verwachten?

Walking voetbal

Walking Football is gericht op deelnemers van 55+, die professionele begeleiding krijgen op basis van het Athletic Skills Model. De training bestaat uit een warming up en verschillende beweegvormen waarbij onder andere gewerkt wordt aan coördinatie en motoriek. Walking Football is laagdrempelig; verantwoord bewegen is belangrijker dan de prestatie en ook ontmoeting en sociaal contact zijn een wezenlijk én leuk onderdeel van het programma.

Spektakeltocht

Onze spektakeltocht is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de herfstvakantie. Elk jaar staan er diverse routes op het programma, in- en rondom het mooie dorp Norg. De routes hebben verschillende afstanden en afwisselende thema’s. Sommige thema’s komen vaak terug, andere routes hebben elk jaar een ander thema, maar er is altijd spektakel onderweg en we verrassen je steeds opnieuw.

Lekkere trektocht

Te voet of op de fiets op pad met een goedgevulde buidel met lekker eten bereid door Te Plek catering en Kokerij Suytvelde!

Avond 4-daagse

Vier dagen wandelen (5 of 10 km) door de prachtige omgeving rondom Norg.

Beweegdorp Norg

Al sinds 2011 maakt Stichting Beweegdorp Norg zich hard voor het bevorderen van de gezondheid in het dorp, wij geloven dat dit bijdraagt aan het vergroten van de sociale samenhang en de leefbaarheid in Norg en omgeving. 

Evenementen voor senioren

Najaar '23 - BeweegReden Senioren (70+)

Sportprogramma voor senioren

29 okt - spektakeltocht

Bleef één en al spektakel tijdens deze wandeltocht