Kom in beweging

Leefstijlprogramma's

Tijd voor verandering! Kom in beweging, werk aan je levensstijl en meld je aan.

 

Meld je aanBekijk onze activiteiten

Beweegreden

Onder de noemer ‘BeweegReden’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, trainingsprogramma’s voor inactieve mensen.

BeweegReden duurt 12 weken, waarin je 2x per week gaat bewegen. Er komen in het programma zes verschillende activiteiten aan bod, waarbij we rekening houden met de doelgroep. Met ons programma willen wij ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit, je fitter en gezonder gaat voelen én dat je een blijvend actievere leefstijl ontwikkelt.

 

Meters met diabetes

Een uniek programma waarbij we de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

We richten ons vooral op mensen die een chronisch gezondheidsprobleem hebben (zowel psychisch als fysiek), mensen die willen herstellen/ moeten revalideren na een operatie of ziekte, mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en mensen die, om wat voor reden dan ook, een ‘stok achter de deur’ nodig hebben om in beweging te komen. Want wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!

Beweegreden voor senioren (70+)

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de doelgroep ‘kwetsbare senioren’. Kwetsbaar in de zin van het hebben van een fysieke beperking, het hebben van weinig financiële draagkracht en/of het hebben van weinig tot geen sociale contacten. Door deelname aan het programma kunnen mensen hun sociale contacten vergroten of onderhouden en zich fitter en gezonder gaan voelen.

Beweegreden voor senioren duurt 4 maanden, waarin je 1 maal per week in groepsverband bij elkaar komt.

Kunstreden

Kunst en cultuur vergroten bovendien het levensgeluk: er komt plezier in het leven, de sleur wordt doorbroken en hersenfuncties worden uitgedaagd en gestimuleerd. Met KunstReden willen we jou door kunst en cultuur in beweging krijgen. Wij zorgen ervoor dat jij op een laagdrempelige manier jouw creatieve talenten ontwikkeld, lekker naar buiten gaat, nieuwe mensen ontmoet én dat jij je fitter voelt!

Ons programma duurt drie maanden, waarin je steeds één keer op een doordeweekse avond in groepsverband bij elkaar komt voor een culturele of creatieve activiteit, en één keer op zaterdagochtend voor een wandeling.

Beweegdorp Norg

Al sinds 2011 maakt Stichting Beweegdorp Norg zich hard voor het bevorderen van de gezondheid in het dorp, wij geloven dat dit bijdraagt aan het vergroten van de sociale samenhang en de leefbaarheid in Norg en omgeving. Dit doen wij onder andere door het organiseren van activiteiten en evenementen.

Leefstijlprogramma’s

april - juni - BEWEEGREDEN SENIOREN

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. 

SEPT - NOV - METERS MET DIABETES

Meters met diabetes is een fantastisch wandelprogramma, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.