Sport & Spel Festival in de laatste week van de zomervakantie

Save the date; Sport & Spelfestival op 27, 28 en 29 augustus

Het Sport & Spel Festival – dit jaar speciaal voor SUPERHELDEN – vindt deze zomervakantie plaats op dinsdag 27-, woensdag 28- en donderdag 29 augustus, elke dag van 09:30 tot 15:30 uur. We hebben weer een superleuk programma bedacht voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8, uit Norg en omgeving (neefjes, nichtjes, logeetjes, vriendje uit omliggende plaatsen; iedereen is van harte welkom!).

Op dinsdag zijn we te gast bij v.v. GOMOS en gaan we het Grote Superhelden Spel spelen, een superheldenmasker knutselen en een toffe speurtocht doen. We verzamelen op woensdag bij Natuurplaats Noordsche Veld en gaan de hele dag op ontdekkingsreis (ja, ook dat doen superhelden!). We gaan iets creatiefs doen, bouwen een hut op een onbewoond eiland en gaan op expeditie. De laatste dag brengen we door bij het Molenduinbad, waar we lekker gaan zwemmen, iedereen een superhelden diploma ontvangt (wel eerst zelf maken ) en we het Sport & Spel Festival afsluiten met een echte schuimparty!

Deelname kost € 20,00 voor drie dagen, of € 7,50 per dag, en aanmelden en betalen kan via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden.

Het Sport & Spel Festival kan alleen doorgaan als we voldoende vrijwilligers hebben. Dus lieve ouders en grote broers en zussen; als jullie tijd en zin hebben om ons te helpen, laat het ons dan even weten! We zoeken elke dag mensen om groepjes kids te begeleiden, maar je kunt aangeven hoe vaak je beschikbaar bent (liever geen halve dagen …).

Workshop Woensdag

Workshop-Woensdag in de zomervakantie

Wij van Welzijn in Noordenveld, Archoo, Openluchtbad Veenhuizen en Beweegdorp Norg hebben de handen ineen geslagen om elke woensdag in de zomervakantie een superleuk programma voor onze inwoners (en hun zomerse gasten en logees), dagjesmensen en toeristen te maken.

Gedurende zes weken kun je op woensdagochtend, -middag en -avond meedoen aan een leuke workshop, activiteit of training. Dat doen we op diverse locaties, maar wel altijd op hetzelfde tijdstip. In de ochtend word je verwacht om 10:30 uur (eerst even lekker uitslapen, want het is tenslotte vakantie) en kun je snorkelen, waterdiertjes zoeken, lekker sporten in het water, op safari met de boswachter, teambuilden (in spelvorm) voor ouders & kids en dansen met je (groot-)ouders.

Na een zomerse lunch kun je om 14:00 uur aansluiten bij ons middagprogramma. Zowel in Norg als in Veenhuizen leggen we een stormbaan in het water, ontdekkingsreizigers kunnen op expeditie Humboldt, er kan geklauterd worden in het klimbos, je kunt meedoen met het toffe spel Archery Tag en ‘Natuurlijk Bewegen’ voor het hele gezin.

Het avondprogramma (voor volwassenen) bestaat onder meer uit een reeënexursie, voetvolley en beachvolleybal in ‘de zandbak’ bij het Molenduinbad, aquafit, Qi Gong op een fantastische locatie en cardioboksen.

Deelname kost € 2,50 voor kinderen en € 5,00 voor volwassenen. Het complete programma vind je op www.beweegdorpnorg.nl, waar je ook kunt aanmelden en betalen. Vergeet niet om hierbij te vermelden op welke dag je wilt deelnemen en aan welke activiteit.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met sportcoach Marten Vogt van Welzijn in Noordenveld (06-45303779) of Afien Auwema van Beweegdorp Norg (06-57133764).

We wensen jullie een zonnige zomer en hopen je te zien bij één van onze activiteiten.

Loop mee met de Avond4Daagse!

Avond4Daagse van 14 tot en met 17 mei

Jij loopt toch ook gezellig mee?
Voor de 10e keer organiseert Beweegdorp Norg de Avond4Daagse! Wees welkom en wandel gezellig mee van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei 2024!

Elke avond kun je kiezen uit een mooie route van 5 of 10 kilometer en onderweg krijg je een versnapering aangeboden van onze trouwe sponsor Jaap Spithost van de PLUS.

Startlocaties
Op dinsdag 14 mei vertrekken we vanaf de parkeerplaats aan de achterkant bij Café Zwaneveld. Muziekvereniging De Vooruitgang ontvangt je bij terugkomst met gezellige muziek op het terras. Op de tweede dag starten we bij Bospaviljoen de Norgerberg en gaan we ‘als de brandweer’. Onderweg een bezoekje aan de brandweerkazerne. Doe vooral kleding aan die nat mag worden … Donderdagavond zijn we te gast bij de Natuurplaats. Dat wordt een prachtige wandeling over het Noordsche Veld! Op de laatste avond vertrekken we weer vanaf Café Zwaneveld en het zou fantastisch zijn als iedereen verkleed mee loopt. Bij de finish worden de medailles uitgereikt en we hebben een toffe DJ ingehuurd om er een feestje van te maken.

Aanvangstijden
We vertrekken elke avond om 18:00 uur, met een uitloop tot 18:30 uur. Op de laatste avond vinden we het gezellig als iedereen ongeveer gelijktijdig terugkomt, daarom mogen de wandelaars die 10 kilometer lopen alvast starten om 17:30 uur.

Kosten & Inschrijven
Deelname voor alle avonden kost € 7,50 inclusief een medaille, die we uitreiken op vrijdagavond. Voor één avond wandelen vragen we een bijdrage van € 3,50; je krijgt direct na afloop van je wandeling een dagmedaille. Aanmelden kan van te voren via info@beweegdorpnorg.nl en dat raden we ook aan; we leggen dan je stempelkaart voor je klaar bij de startlocatie en je hoeft niet in de rij om je in te schrijven. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om je vanaf een half uur voor vertrek in te schrijven bij de startlocatie.

Wil je nog meer informatie of heb je vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via 06-57133765 of het hiervoor genoemde e-mailadres.

BeweegReden voor Senioren

SAMEN FIT EN GEZOND OUDER WORDEN

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Wilt u nieuwe mensen ontmoeten, heeft u weinig financiële draagkracht, een fysieke beperking, behoefte aan meer beweging of vindt u het gewoon leuk om een gezellige ochtend te hebben? Dan bent u onze doelgroep!

Ons programma zorgt ervoor dat u uw sociale contacten vergroot of onderhoudt. Daarnaast zal iedere deelnemer zich fitter en daardoor gezonder gaan voelen. U komt (weer) onder de mensen en bewegen in groepsverband draagt bij aan het plezier dat u er aan beleeft. Dat maakt het makkelijker om vol te houden.

PROGRAMMA

BeweegReden voor Senioren duurt twaalf weken. Gedurende deze periode komt u in groepsverband 1x per week bij elkaar. Dat doen we op woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur en alle activiteiten vinden plaats in de Brinkhof. We hebben een gevarieerd programma voor u gemaakt, bestaande uit sjoelen, shuffleboarden en Oldstars boksen. Na elke activiteit wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe contacten worden opgedaan.

BEGELEIDING

De deelnemers worden begeleid door Gert van der Waal van Tourist Tours uit Norg, die zeer ervaren is in het begeleiden van senioren. Hij is bij alle activiteiten aanwezig, belt u op als u niet aanwezig bent, u kunt hem bellen als u problemen heeft en hij zorgt ervoor dat u MET PLEZIER volhoudt!

VOORLICHTING

Er zijn in het programma drie voorlichtingsbijeenkomsten opgenomen. U krijgt informatie van de brandweer over veiligheid in en om huis, Icare verzorgt een voorlichting met als thema ‘Preventie’ en het ‘Gebruik van hulpmiddelen’ en een diëtiste vertelt u welke voeding het beste past bij uw leeftijd en uw leefomstandigheden.

KOSTEN

De stichting Leefbaarheid Senioren Norg biedt financiële ondersteuning aan initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid van senioren in Norg. In dat kader betalen zij voor iedereen die zich aanmeldt de helft van de deelnemersbijdrage, zodat u zelf nog slechts € 30,00 hoeft te betalen. Verder zijn we erg blij met een financiële bijdrage van de gemeente Noordenveld.

KOM KENNIS MAKEN OP WOENSDAG 3 APRIL

Op woensdag 3 april aanstaande organiseren we een gezellige ochtend in de Brinhof, waarbij we u iets meer vertellen over het programma, u kennis kunt maken met de eventuele andere deelnemers en de begeleiding en zich ter plekke aan kunt melden. Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden, maar contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06 – 57 133 765 is uiteraard ook helemaal prima. Ook voor al uw vragen!

 

Nieuwe maand, nieuwe sporten! – Sportpas

Beweegdorp Norg heeft samen met diverse sportaanbieders in Norg weer een mooi sportpasprogramma samengesteld. Begin de week goed met Keep Fit op maandagmorgen! In deze damesgroep maakt het conditieniveau en de leeftijd niet uit, de les is voor iedereen goed te volgen. We werken vaak in circuitvorm en maken gebruik van kleine materialen zoals dumbells, ballen of dynabands. Op maandagavond is het tijd voor Hatha Yoga. Dit is een van de oudste yogavarianten, waarbij de ademhaling centraal staat.

Op dinsdagavond kun je je even helemaal uitleven tijdens het Balsportuur. Dit is een zeer gevarieerde training, die start met conditie- en krachtoefeningen. Elke les wordt afgesloten met een toffe balsport. Soms een wedstrijdje, maar altijd met een knipoog. De lol staat voorop! Ben je meer een waterrat, doe dan eens mee de waterpolotraining van de NZ&PC in het Molenduinbad. Of sluit eens aan bij de judotraining op donderdagavond. Ook voor beginners goed te doen, want de oefenstof in de reguliere les wordt speciaal voor jou aangepast.

Door de week geen tijd? Ook in het weekend hebben we nog twee opties. Ga lekker het bos in op zondagochtend voor een hardlooptraining met Loopgroep Norg of maak kennis met padel en tennis op de banen van de Norger Tennis Vereniging.

Wandelarrangement + koffie/thee + lunch

Elke dag in maart kun je tussen 10:00 en 15:00 uur gebruik maken van een superleuk wandelarrangement bij Grand Café Hotel Karsten. Het arrangement kost € 10,00 voor iedereen met een sportpas én dan mag je ook nog één introducé zonder sportpas meenemen voor dezelfde prijs. Hiervoor ontvang je een wandelroute, koffie of thee, soep en een belegd broodje. Lang niet gek toch?

Het complete programma met lestijden vind je in de advertentie elders in deze krant, of in onze app. Nog geen sportpas? Schaf er snel een aan en sport voor slechts € 40 twee keer per week tot aan de zomervakantie! Meer informatie is te vinden op www.beweegdorpnorg.nl/info-over-sportpas. Hier kun je ook aanmelden en betalen. Na registratie ontvang je inloggegevens voor de speciale Sportpas Norgapp. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.

Voorlichtingsbijeenkomst Voeding en Spieren groot succes!

In november zijn in de gemeente Noordenveld acht groepen gestart met hun valpreventieprogramma. Onderdeel hiervan zijn een aantal voorlichtingsbijeenkomsten. Afgelopen woensdag was de eerste in de Brinkhof in Norg en het onderwerp was ‘voeding en spieren’. Ongeveer 65 deelnemers waren aanwezig en er werd aandachtig geluisterd naar Barbara Kalb en Grietje Hofsteenge, die een mooie presentatie hielden, inclusief een quizje en een beweegmoment. En dat werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd, getuige de reacties na afloop.