Gratis cursus Valpreventie in Noordenveld

Voor iedereen van 65 jaar en ouder die nog zelfstandig woont

Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Naast lichamelijk letsel kan het ook uw zelfvertrouwen aantasten. Wat op termijn weer kan leiden tot het verlies van mobiliteit…

Wilt u valgevaarlijke situaties leren herkennen en leren wat u kunt doen om het risico op een val te verminderen? Wilt u meer zelfvertrouwen krijgen en valangst overwinnen? Doe dan mee met een gratis cursus valpreventie, waarvoor de gemeente Noordenveld subsidie beschikbaar heeft gesteld. De cursussen worden georganiseerd door Welzijn in Noordenveld, Beweegdorp Norg, Roden Fit & Gezond en Peize in Beweging en gegeven door fysiotherapeuten bij u uit de buurt. Zij bepalen zelf de inhoud van de les aan de hand van de programma’s In Balans, Vallen Verleden Tijd en Otago.

Wat u krijgt aangeboden hangt af van de plaats en het tijdstip waarop u wenst mee te doen. In Roden wordt er les gegeven op dinsdagmiddag en vrijdagochtend, in Peize op dinsdag- en vrijdagochtend en in Norg op woensdagochtend en donderdagmiddag. In alle groepen maken we u gedurende twaalf weken bewust van gevaarlijke situaties en leert u wat u zelf kunt doen om het risico op vallen te verminderen. Verder werken we aan algehele fitheid en trainen we spierkracht en evenwicht.

Het programma start in week 48, ergens tussen dinsdag 28 november en vrijdag 1 december, afhankelijk van uw keuze voor locatie en dagdeel. U krijgt tijdens de eerste bijeenkomst tekst en uitleg over de inhoud van het programma en maakt kennis met de fysiotherapeut en de begeleider van de groep. De week daarop starten de trainingen. In het programma krijgt u ook vier keer een voorlichtingsbijeenkomst aangeboden, om u van extra informatie over een gezonde leefstijl te voorzien. Dit doen we voor alle groepen gelijktijdig. Met een gezellige High Tea sluiten we het programma gezamenlijk af.

Wilt u meedoen, dan kunt u zich tot en met 27 november aanmelden via het Servicebureau van Welzijn in Noordenveld, 050-3176500. Geef bij uw aanmelding aan op welke dag en in welke plaats u wenst mee te doen. Indeling van de groepen gaat op basis van beschikbaarheid en we kunnen maximaal 12 deelnemers per groep plaatsen. Hier kunt u ook onze brochure aanvragen, waarin meer concrete informatie staat.

Wilt u inhoudelijk nog iets weten, neem dan gerust contact op met sportcoach Wouter Meertens van WiN via 050-3176500 of Afien Auwema van Beweegdorp Norg, 06-57133765.

Pieten–Gym–Festijn; kom je ook?

Pieten – Gym – Festijn

Op woensdag 29 november organiseren de sportinstructeurs van Beweegdorp Norg in samenwerking met v.v. GOMOS een Pieten-Gym-Festijn in de sporthal van de Brinkhof. Er is een Pieten-Survival-Circuit, we spelen het Chagrijnen spel met cadeautjes en doen het grote Sinterklaas Spel. Uiteraard zorgen we voor pepernoten en iets te drinken er bij en alle kinderen krijgen een klein cadeautje.

Kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 zijn van harte welkom van 13:30 tot 14:30 uur, groep 4 en 5 ontvangen we van 14:30 tot 15:30 uur en de groepen 6 tot en met 8 zijn van 15:00 tot 16:30 aan de beurt. Deelname is helemaal gratis, maar aanmelden van te voren verplicht. Dat kan via beweegdorpnorg.nl/aanmelden. Graag tot ziens op 29 november, kom gerust verkleed als je dat leuk vindt!

Beweegclub Norg gaat weer van start!

Kennis maken met diverse sporten?
Doe dit seizoen mee met onze BeweegClub!

Beweegdorp Norg organiseert samen met de lokale sportverenigingen de ‘Beweegclub Norg’, een programma om inactieve kinderen
(uit groep 3 t/m 5) kennis te laten maken met het sportaanbod in Norg. En binnenkort gaan we weer beginnen!
Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen aan sport doen. Het is goed voor de coördinatie en de motoriek, voor algehele fitheid en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Bovendien krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en is het goed voor hun humeur!
Aanmelden bij de Beweegclub Norg betekent dat er gedurende 24 weken (12 weken in het komende najaar en 12 weken in het voorjaar van 2024) acht verschillende sporten uitgeprobeerd worden. Elke sport wordt drie weken achter elkaar aangeboden. Het programma voor het komende seizoen vind je op de achterkant van deze brief. We hopen dat het meedoen aan verschillende activiteiten de kinderen helpt om uiteindelijk te kiezen voor de sport die ze zelf het allerleukste vinden. We denken dat dit een belangrijke voorwaarde is om vol te houden.
Dankzij subsidie uit het Lokaal Sportakkoord kost deelname slechts € 1 per les. Om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen geniet hetonze voorkeur dat iedereen zich aanmeldt voor alle activiteiten, maar aanmelden per onderdeel kan natuurlijk ook. Kinderen die al op een sport zitten, maar graag iets anders uit willen proberen, zijn ook van harte welkom.
Aanmelden kan tot en met 22 september aanstaande via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden

Mega-Speel-Dag in de herfstvakantie

Kom je ook stuiteren, knutselen en schminken?

Op dinsdag 24 oktober aanstaande organiseert Beweegdorp Norg weer een Mega-Speel-Dag voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8 en we hebben er zin in!

Tussen 10:30 en 15:00 uur toveren we de sporthal van de Brinkhof (Brink 1 in Norg) voor één dag om tot een waar speelparadijs. We hebben diverse luchtkussens geregeld, twee stormbanen en nog veel meer. Bij toerbeurt zijn de attracties een half uurtje alleen beschikbaar voor kinderen uit groep 1 en 2, zodat zij niet onder de voet gelopen worden. Voor deze leeftijd is het wellicht wel handig dat er een papa of mama in de buurt blijft …

In de dorpshuiszaal kunnen de kinderen kleuren, schminken en is er een ‘bioscoop’ om rustig bij te komen als je moe bent van het spelen. Hier vind je ook oud-Hollandse spelletjes en kan er geknutseld worden.

De kosten voor deelname aan de Mega-Speel-Dag bedragen € 7,50, inclusief ranja, fruit en een broodje knakworst. Geef gerust nog een lunchtrommeltje mee als je denkt dat je kind niet genoeg heeft aan één broodje knak. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 aanstaande via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden

Uiteraard kun je ook spontaan langskomen op dinsdag 24 oktober en ‘aan de deur’ betalen. Graag tot dan!

Nieuw! De Sportpas

De Sportpas is een feit! 

Beweegdorp Norg heeft samen met alle sportverenigingen een ambitieus plan ontwikkeld om leden van verinigingen kennis te laten maken met het veelzijdige sportaanbod in Norg. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om als niet-sporter voor een klein bedrag het jaar rond allerlei sporten uit te proberen. 

Elk lid van een sportvereniging uit Norg ontvangt gratis een sportpas, waarmee je het komende seizoen:

  • maximaal twee keer per week aan kunt sluiten bij een training van een andere club;
  • eens per maand deel kunt nemen aan een korte cursus;
  • korting krijgt bij de lokale middenstand.

Elke maand presenteren wij een nieuw programma en we proberen daarin veel variatie aan te brengen. Hiermee hopen we iedereen te kunnen  bewegen omeens wat vaker te sporten (als je dat normaal gesproken maar eens per week doet) of uit te kunnen dagen om eens wat nieuws te proberen.

Elk lid ontvangt een sportpas via zijn of haar eigen club. Met deze pas kunnen ze zich aanmelden via www.beweegdorpnorg.nl/sportpas 

Trainen met iemand die nog geen lid is van een Norger sportvereniging? Geen probleem … hij of zij kan voor € 50 een sportpas voor het seizoen 2023 – 2024 aanschaffen. Neem gerust iemand mee dus! Aanmelden gaat via dezelfde link www.beweegdorpnorg.nl/sportpas 

Hierna ontvang je van ons inloggegevens voor onze speciale Sportpas Norg app. In deze app kun je twee extra trainingen per week reserveren en je één keer per maand opgeven voor een korte cursus. Het aantal plekken is in sommige gevallen beperkt. Vol = soms vol, maar je kunt je ook op een reservelijst laten plaatsen. Bij veel animo worden er extra trainingen ingelast of het aanbod de volgende maand herhaalt. 

Wij hopen dat onze sportpas bijdraagt aan een gezonde leefstijl, een steentje bijdraagt aan de sociale samenhang in ons dorp en vooral dat we veel mensen hiermee een plezier doen! We kijken er naar uit om van start te gaan en zijn erg benieuwd naar de ervaringen in de loop van het seizoen.

 

Sport & Spel Festival 2023

Terugblik op het Sport & Spel Festival

Beweegdorp Norg organiseerde afgelopen week weer het Sport & Spel Festival. Elke dag waren er ongeveer 60 kinderen present, waarvoor we een fantastisch leuk programma in het Oud Hollandse thema hadden bedacht.

We verzamelden op dinsdag bij GOMOS. Na een korte opening gingen we het bos in om  Levend Stratego te spelen, terwijl de andere helft van de groep hun eigen Delfts Blauwe tegeltjes ging maken. Dat leverde mooie plaatsje en fantastische spreuken op. De broodjes gingen er goed in en daarna was het tijd voor Oud Hollandse spelletjes (maar dan net even anders). Jenga in het groot, XXL Twister, stoelendans, vier-op-een-rij en meer. Het weer was goed en de kids super gezellig!

Dag twee begonnen we met een Vossenjacht, waarbij in het dorp echte vossen en opblaasbare exemplaren gezocht moesten worden. Onderweg werd de vogeltjesdans gedaan, eendjes gevangen, knuffels uitgedeeld, groepsfoto’s gemaakt met een krokodil en  uiteraard was er een koek & zopie post. Na de lunch vertrokken we naar de sporthal (alternatief programma vanwege de regen die op komst leek te zijn) en konden de kinderen een t-shirt beschilderen, apenkooien en 10 tellen in de rimboe spelen.

De laatste dag van ons Sport & Spel Festival brachten we door in en rondom het zwembad. ‘s Ochtends verdeelden we de groep; een deel ging Ganzenborden op de Survivalbaan en de rest van de club vermaakte zich met bordspellen en knutselen. Na een uurtje draaiden we uiteraard de rollen om.  Na de broodjes (sommige koters aten er wel 8!), komkommers en snoeptomaatjes mochten de zwembroeken en de badpakken eindelijk aan en namen we met z’n allen een duik in het zwembad! Voor de kinderen had dat nog uren door mogen gaan, maar de begeleiding was na twee uurtjes wel kapot …

We sloten de dag af met een ouderwets potje bingo. Pablo werd geassisteerd door quizmaster Jos, die nog nooit van zijn leven bingo had gespeeld, maar hij leerde snel! Niet alleen de winnaars, maar alle kids gingen met een klein prijsje naar huis. Mooi besluit van drie prachtige dagen Sport & Spel Festival!

Beweegdorp Norg bedankt de Plus en de Poiesz, voor de boodschappen en de bijdragen, v.v. GOMOS en het Molenduinbad voor hun gastvrije ontvangst, de Brinkhof, waar we adhoc terecht konden toen het regende, Janine, Jannes en Jos voor het bedenken van een superleuk programma, Wybe van de EHBO, Bob van de catering, Denise van de knutsels en alle vrijwilligers voor het begeleiden van de groepjes kinderen. Zonder jullie geen Sport & Spel Festival!