BEWEGEN GEEFT LUCHT!

Voel je je benauwd wanneer je je inspant? Heb je dan ook last van hoestbuien? Je zult denken dat het beter is om iedere lichamelijke inspanning te vermijden en daarmee je benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar. Wist je dat wanneer je COPD of astma hebt, het extra belangrijk is dat je beweegt? Als je minder beweegt, zul je juist eerder klachten krijgen en je mogelijkheden zullen steeds verder afnemen. 

Beweegdorp Norg organiseert dit voorjaar, in samenwerking met beide huisartsenpraktijken en de fysiotherapeuten in het dorp, een BeweegReden programma voor mensen in het beginstadium van COPD of Astma. Meedoen aan het programma levert je minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen op.  Bovendien leer je bewegen op een verantwoorde manier!

(meer…)

Op Fietse Festival op 5 oktober

Gratis activiteiten op 5 oktober in Norg

De Brinkhof, Kop van Drenthe Op Fietse en Beweegdorp Norg organiseren op vrijdag 5 oktober 2018 het ‘Festival Op Fietse’. Gedurende de dag staan er in en rondom de Brinkhof veel verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma, die we graag met jullie delen.

Opening

Wethouder Kirsten Ipema van de gemeente Noordenveld komt ons festival openen om 08:30 uur. Zij doet dat in de sporthal van de Brinkhof, waar de schooljeugd dan inmiddels is verzameld. Zij worden na de opening getrakteerd op een demonstratie biketrial van Rick Koekoek. Met zijn vermelding in het Guinness Book of World records en zijn nummer 2 positie op de wereldranglijst trial, zorgt Rick voor spanning en sensatie. Publiek is van harte welkom.

Scholen

Na de opening hebben we, in samenwerking met de Hekakker en het Nassaucollege, een mooi programma voor de jeugd opgesteld. (meer…)

Gevarieerde sport met de Sportpas

Dit najaar biedt Beweegdorp Norg weer de sportpas aan. Een gevarieerd sportprogramma in de periode september t/m december 2018, waarbij deelnemers twee keer per week kunnen sporten. Er worden zes verschillende activiteiten aangeboden. Voor iedereen die hierin wel geïnteresseerd is, maar eigenlijk nog geen idee heeft wat er precies te verwachten valt, hierbij het programma: (meer…)

Avond4Daagse Norg van 19 t/m 22 juni

Jij loopt toch ook gezellig mee?

Van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 juni vindt in Norg voor de 7e keer de Avond4Daagse plaats. Nadat dit evenement goed op de kaart is gezet door Tootje Surie (waarvoor dank!) hebben Femma Bezu van de Stichting Welzijn in Noordenveld en Afien Baving van Beweegdorp Norg dit jaar de organisatie op zich genomen.

Routes

Zoals elk jaar zijn er weer vier mooie routes van 5 of 10 kilometer uitgezet door de prachtige natuur rondom Norg, waarbij we er dit jaar voor gekozen hebben om elke avond een thema mee te geven. (meer…)