Informatiebijeenkomst WandelReden uitgesteld tot september

Wegens de coronacrisis uitgesteld tot september

Beweegdorp Norg organiseert ook dit jaar weer, samen met de afdeling Roden-Norg van het IVN en diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg, het programma WandelReden. Dit is een wandelprogramma, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

We richten ons vooral op mensen die een chronisch gezondheidsprobleem hebben (zowel psychisch als fysiek), mensen die willen herstellen / moeten revalideren na een operatie of ziekte, mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en mensen die, om wat voor reden dan ook, een ‘stok achter de deur’ nodig hebben om in beweging te komen. Want wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!

(meer…)

Lekker in je vel!

Onder de noemer ‘BeweegReden’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, trainingsprogramma’s voor inactieve mensen.

In het najaar van 2019 gaan we ons richten op mensen met stress gerelateerde klachten. Stress kan veel verschillende klachten veroorzaken. Een paar voorbeelden hiervan zijn: (over)vermoeidheid,      gespannen spieren, hoofdpijn, vaak prikkelbaar, onzekerheid, angstig, piekeren, slecht slapen. Duurt dit te lang of heb je geen tijd om te herstellen, dan worden de gevolgen op steeds meer gebieden    merkbaar. Het is dan ook belangrijk om hier iets aan te doen!

Sporten of gewoon dagelijks bewegen helpt ontzettend om je hoofd even leeg te maken. Bovendien maak je bij bewegen het hormoon endorfine aan. Daardoor denk je stukken positiever en voel je je veel fijner en vrolijker. Met andere woorden: Bewegen zorgt direct voor minder stress!

Met ons programma willen wij ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit, je fitter en gezonder gaat  voelen én dat je een blijvend actievere leefstijl ontwikkelt.

Programma

(meer…)

Zondagse wandelingen voor bewoners Oosterduinen

Op initiatief van een aantal bewoners van de Oosterduinen organiseert de Stichting Welzijn in Noordenveld dit voorjaar een aantal zondagse wandelingen. Het doel van deze wandelingen is om wat meer verbinding tussen de bewoners in de Oosterduinen te creëren en op een ongedwongen manier nader kennis met elkaar te maken.

Tot aan de zomervakantie hebben we drie zondagen uitgekozen om op pad te gaan. Op 14 april aanstaande is onze uitvalsbasis Bospaviljoen de Norgerberg, op zondag 5 mei verzamelen we bij Theehuis de Bosrand en tot slot vertrekken we om 2 juni vanaf De Jufferen Lunsingh in Westervelde.

(meer…)

BeweegReden voor Senioren (70+)

We starten op 3 oktober

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’  organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het  gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de doelgroep ‘kwetsbare senioren’. Kwetsbaar in de zin van het hebben van een fysieke beperking, het hebben van weinig financiële draagkracht en/of het hebben van weinig tot geen sociale contacten. Door deelname aan het programma kunnen mensen hun sociale contacten vergroten of onderhouden en zich fitter en gezonder gaan voelen.

Activiteiten

‘BeweegReden voor Senioren’ start op 3 oktober aanstaande en duurt vijf maanden. Gedurende deze periode komt u 1x per week, op woensdagochtend, in groepsverband bij elkaar. (meer…)

Gevarieerde sport met de Sportpas

Dit najaar biedt Beweegdorp Norg weer de sportpas aan. Een gevarieerd sportprogramma in de periode september t/m december 2018, waarbij deelnemers twee keer per week kunnen sporten. Er worden zes verschillende activiteiten aangeboden. Voor iedereen die hierin wel geïnteresseerd is, maar eigenlijk nog geen idee heeft wat er precies te verwachten valt, hierbij het programma: (meer…)

Seniorenclub start op 20 september.

Op donderdag 20 september gaat de Seniorenclub weer van start, met gezellige en laagdrempelige activiteiten voor dames en heren.  Zo kunnen er op 20 september, 25 oktober en 22 november spelletjes gedaan worden, staat er op 27 september, 1- en 29 november sjoelen op het programma en verzorgt Koosje Meiborg op 4 oktober, 8 november en 6 december stoelgymnastiek. Gezamenlijk koffie en/of thee drinken is ook een vast onderdeel van het programma. Alle activiteiten beginnen om 13:15 uur en vinden plaats op het toneel in de Brinkhof. Gert van der Waal van Tourist-Tours heeft de begeleiding in handen. (meer…)