Wegens de coronacrisis uitgesteld tot september

Beweegdorp Norg organiseert ook dit jaar weer, samen met de afdeling Roden-Norg van het IVN en diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg, het programma WandelReden. Dit is een wandelprogramma, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

We richten ons vooral op mensen die een chronisch gezondheidsprobleem hebben (zowel psychisch als fysiek), mensen die willen herstellen / moeten revalideren na een operatie of ziekte, mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en mensen die, om wat voor reden dan ook, een ‘stok achter de deur’ nodig hebben om in beweging te komen. Want wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!

Programma

WandelReden start op zaterdag 11 april met een testmoment. Hierbij nemen we bij alle deelnemers een wandeltest af, worden de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel gemeten en dient er een vragenlijst ingevuld te worden. Deze testen herhalen we aan het einde van het programma, zodat we kunnen beoordelen of de deelnemers er beter van worden.

Vanaf 15 april gaan we 12 weken lang op woensdagmiddag op pad. De ene week staat Biowalking van het IVN op het programma, de andere week gaan we Sportief Wandelen.

BioWalking start met een half uurtje stevig doorlopen. Daarna neemt een natuurgids van het IVN je mee om je de natuur en het landschap te laten beleven. Deze gidsen van het IVN kennen de omgeving op hun duimpje en we starten op verschillende plekken, om de natuur rondom Norg nog beter te leren kennen. Het vertrek is twee keer vanaf Natuurplaats Noordsche Veld, twee keer vanaf Dindercafé het Norgerhout en twee keer vanaf Bospaviljoen de Norgerberg. Een sportieve wandeling is gericht op het verbeteren van conditie en wandeltechniek. Om dit te bereiken worden er onderweg oefeningen gedaan. Hierbij kun je denken aan techniek- en intervaltraining, maar ook spelletjes met pionnen en dobbelstenen staan vast en zeker op het programma. 

Voor deelname maakt het helemaal niet uit hoe het met je basisconditie gesteld is. De trainers en begeleiders zorgen er sowieso voor dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Alle wandelingen worden in afgesloten met een gezellige nabespreking en een kopje koffie of thee.