BeweegReden voor Senioren

SAMEN FIT EN GEZOND OUDER WORDEN

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Wilt u nieuwe mensen ontmoeten, heeft u weinig financiële draagkracht, een fysieke beperking, behoefte aan meer beweging of vindt u het gewoon leuk om een gezellige ochtend te hebben? Dan bent u onze doelgroep!

Ons programma zorgt ervoor dat u uw sociale contacten vergroot of onderhoudt. Daarnaast zal iedere deelnemer zich fitter en daardoor gezonder gaan voelen. U komt (weer) onder de mensen en bewegen in groepsverband draagt bij aan het plezier dat u er aan beleeft. Dat maakt het makkelijker om vol te houden.

PROGRAMMA

BeweegReden voor Senioren duurt twaalf weken. Gedurende deze periode komt u in groepsverband 1x per week bij elkaar. Dat doen we op woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur en alle activiteiten vinden plaats in de Brinkhof. We hebben een gevarieerd programma voor u gemaakt, bestaande uit sjoelen, shuffleboarden en Oldstars boksen. Na elke activiteit wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe contacten worden opgedaan.

BEGELEIDING

De deelnemers worden begeleid door Gert van der Waal van Tourist Tours uit Norg, die zeer ervaren is in het begeleiden van senioren. Hij is bij alle activiteiten aanwezig, belt u op als u niet aanwezig bent, u kunt hem bellen als u problemen heeft en hij zorgt ervoor dat u MET PLEZIER volhoudt!

VOORLICHTING

Er zijn in het programma drie voorlichtingsbijeenkomsten opgenomen. U krijgt informatie van de brandweer over veiligheid in en om huis, Icare verzorgt een voorlichting met als thema ‘Preventie’ en het ‘Gebruik van hulpmiddelen’ en een diëtiste vertelt u welke voeding het beste past bij uw leeftijd en uw leefomstandigheden.

KOSTEN

De stichting Leefbaarheid Senioren Norg biedt financiële ondersteuning aan initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid van senioren in Norg. In dat kader betalen zij voor iedereen die zich aanmeldt de helft van de deelnemersbijdrage, zodat u zelf nog slechts € 30,00 hoeft te betalen. Verder zijn we erg blij met een financiële bijdrage van de gemeente Noordenveld.

KOM KENNIS MAKEN OP WOENSDAG 3 APRIL

Op woensdag 3 april aanstaande organiseren we een gezellige ochtend in de Brinhof, waarbij we u iets meer vertellen over het programma, u kennis kunt maken met de eventuele andere deelnemers en de begeleiding en zich ter plekke aan kunt melden. Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden, maar contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06 – 57 133 765 is uiteraard ook helemaal prima. Ook voor al uw vragen!

 

Nieuwe maand, nieuwe sporten! – Sportpas

Beweegdorp Norg heeft samen met diverse sportaanbieders in Norg weer een mooi sportpasprogramma samengesteld. Begin de week goed met Keep Fit op maandagmorgen! In deze damesgroep maakt het conditieniveau en de leeftijd niet uit, de les is voor iedereen goed te volgen. We werken vaak in circuitvorm en maken gebruik van kleine materialen zoals dumbells, ballen of dynabands. Op maandagavond is het tijd voor Hatha Yoga. Dit is een van de oudste yogavarianten, waarbij de ademhaling centraal staat.

Op dinsdagavond kun je je even helemaal uitleven tijdens het Balsportuur. Dit is een zeer gevarieerde training, die start met conditie- en krachtoefeningen. Elke les wordt afgesloten met een toffe balsport. Soms een wedstrijdje, maar altijd met een knipoog. De lol staat voorop! Ben je meer een waterrat, doe dan eens mee de waterpolotraining van de NZ&PC in het Molenduinbad. Of sluit eens aan bij de judotraining op donderdagavond. Ook voor beginners goed te doen, want de oefenstof in de reguliere les wordt speciaal voor jou aangepast.

Door de week geen tijd? Ook in het weekend hebben we nog twee opties. Ga lekker het bos in op zondagochtend voor een hardlooptraining met Loopgroep Norg of maak kennis met padel en tennis op de banen van de Norger Tennis Vereniging.

Wandelarrangement + koffie/thee + lunch

Elke dag in maart kun je tussen 10:00 en 15:00 uur gebruik maken van een superleuk wandelarrangement bij Grand Café Hotel Karsten. Het arrangement kost € 10,00 voor iedereen met een sportpas én dan mag je ook nog één introducé zonder sportpas meenemen voor dezelfde prijs. Hiervoor ontvang je een wandelroute, koffie of thee, soep en een belegd broodje. Lang niet gek toch?

Het complete programma met lestijden vind je in de advertentie elders in deze krant, of in onze app. Nog geen sportpas? Schaf er snel een aan en sport voor slechts € 40 twee keer per week tot aan de zomervakantie! Meer informatie is te vinden op www.beweegdorpnorg.nl/info-over-sportpas. Hier kun je ook aanmelden en betalen. Na registratie ontvang je inloggegevens voor de speciale Sportpas Norgapp. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.

Voorlichtingsbijeenkomst Voeding en Spieren groot succes!

In november zijn in de gemeente Noordenveld acht groepen gestart met hun valpreventieprogramma. Onderdeel hiervan zijn een aantal voorlichtingsbijeenkomsten. Afgelopen woensdag was de eerste in de Brinkhof in Norg en het onderwerp was ‘voeding en spieren’. Ongeveer 65 deelnemers waren aanwezig en er werd aandachtig geluisterd naar Barbara Kalb en Grietje Hofsteenge, die een mooie presentatie hielden, inclusief een quizje en een beweegmoment. En dat werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd, getuige de reacties na afloop. 

Werken aan een gezonde leefstijl en een gezonder gewicht?

Doe mee met BeweegReden!

Samen met diverse plaatselijke professionals op het gebied van sport en gezondheid organiseert Beweegdorp Norg al jaren ‘BeweegReden’, een trainingsprogramma waarbij je kennis kunt maken met het plaatselijke sportaanbod en gaat werken aan een gezondere leefstijl. Meer dan ooit is het extra belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven en onze weerstand op peil te houden en/of te verbeteren.

In februari starten we met het volgende programma en deze keer richten wij ons vooral op mensen met overgewicht. Daarbij maakt het ons helemaal niet uit hoeveel overgewicht je hebt en al helemaal niet hoe je er aan komt. Als jij van jezelf vindt dat je tot onze doelgroep behoort, ben je van harte welkom. Het is tijd om in actie te komen en wij zijn graag je stok achter de deur!

Meedoen aan het programma draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gezonder gewicht. Door meer te bewegen en te letten op je voeding gaan we er voor zorgen dat je  beter in je vel zit. Het is ook nog eens goed voor je humeur. Alleen dat is al een reden om mee te doen!

PROGRAMMA

BeweegReden duurt 12 weken, waarin je 2x per week gaat bewegen. Dat doen we in groepsverband en we bouwen de intensiteit van de activiteiten geleidelijk op, waarbij we uiteraard rekening houden met het individuele niveau van iedere deelnemer. Het programma bestaat uit sportief wandelen, fitnessen, een balsportuur, aquasporten, tennis en survival.

Gedurende het traject word je begeleid door leefstijlcoach Barbara Kalb, die bij alle activiteiten aanwezig zal zijn. Barbara spreekt samen met jou een doel af, motiveert, stimuleert en stuurt waar nodig bij, zodat je met vertrouwen en binnen je eigen grenzen mee kunt blijven doen.

Daarnaast organiseren we drie interactieve voorlichtingsbijeenkomsten, over verantwoorde voeding, positieve gezondheid en het verminderen van stress.  We willen je inspireren om hiermee thuis aan de slag te gaan.

TESTEN

BeweegReden begint en eindigt met een testmoment. Dit is niet verplicht, maar geeft een goed beeld van de vorderingen van de deelnemers gedurende drie maanden. We testen conditie en kracht en wie wil mag op de weegschaal. De eerste testdag staat tevens in het teken van een korte medische screening door de huisarts.

POSITIEVE GEZONDHEID

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, die bijdraagt aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren. In ons programma gaan we aan de slag met de zes pijlers waarop Positieve Gezondheid gebaseerd is:

  • Lichaamsfuncties  –  Ik voel me gezond en fit
  • Mentaal welbevinden  –  Ik voel me vrolijk
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

KOSTEN

Deelname aan BeweegReden kost voor inwoners uit de gemeente Noordenveld € 75. Ben je in het bezit van een sportpas, dan kost meedoen slechts € 60.

Hiervoor word je aan het begin en het einde van het programma getest, ga je twee keer per week sporten, krijg je drie voorlichtingsbijeenkomsten en sluiten we het programma gezellig af met een hapje en een drankje.

Aan het einde van het programma ontvang je een sportpas (als je die nog niet hebt), waarmee je twee keer per week gratis kunt blijven sporten.

INFORMATIE & TESTEN

Ben je geïnteresseerd in deelname? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 3 februari om 10:00 uur in De Brinkhof. De ochtend start met een uitgebreide toelichting op het programma. Word je daar wel enthousiast van, dan kun je je direct aanmelden. Hierna starten we met het testen van de deelnemers. Aanmelden voor de informatie-/testochtend kan via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden.

Heb je vragen, bel dan gerust met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via 06-57133765.

De winterspelen komen er weer aan!

Niet op wintersportvakantie?

Kom dan gezellig meedoen met onze Winterspelen!

Beweegdorp Norg organiseert op dinsdag 20 februari 2024 weer een leuke vakantieactiviteit! Voor iedereen die niet op wintersport is organiseren we deze keer de Winterspelen.

In de sporthal van de Brinkhof gaan we sleetje rijden, doen we aan curling, houden we een sneeuwballengevecht met echt uitziende sneeuwballen, kunnen de kids ijspegels vangen en nog veel meer leuke activiteiten doen.

Kinderen uit groep 1 tot en met 3 zijn welkom tussen tussen 10:00 en 11:00 uur, zit je in groep 4 of 5, dan ontvangen we je graag van 11:00 tot 12:30 uur. Na een korte pauze is het in de middag van 13:00 tot 14:30 uur tijd voor iedereen uit groep 6 tot en met 8.

Deelname kost € 2,50 per kind; na afloop van je winterspelen ontvang je daarvoor van ons ook nog een pakje drinken en een lekker stukje fruit. Aanmelden en betalen kan tot 18 februari via www.beweegdorpnorg.nl/aanmelden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.

Werken aan een gezonde leefstijl en een gezonder gewicht?

Doe mee met BeweegReden!

Samen met diverse plaatselijke professionals op het gebied van sport en gezondheid organiseert Beweegdorp Norg al jaren ‘BeweegReden’, een trainingsprogramma waarbij je kennis kunt maken met het plaatselijke sportaanbod en gaat werken aan een gezondere leefstijl. Meer dan ooit is het extra belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven en onze weerstand op peil te houden en/of te verbeteren.

In februari starten we met het volgende programma en deze keer richten wij ons vooral op mensen met overgewicht. Daarbij maakt het ons helemaal niet uit hoeveel overgewicht je hebt en al helemaal niet hoe je er aan komt. Als jij van jezelf vindt dat je tot onze doelgroep behoort, ben je van harte welkom. Het is tijd om in actie te komen en wij zijn graag je stok achter de deur!

Meedoen aan het programma draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gezonder gewicht. Door meer te bewegen en te letten op je voeding gaan we er voor zorgen dat je  beter in je vel zit. Het is ook nog eens goed voor je humeur. Alleen dat is al een reden om mee te doen!

PROGRAMMA

BeweegReden duurt 12 weken, waarin je 2x per week gaat bewegen. Dat doen we in groepsverband en we bouwen de intensiteit van de activiteiten geleidelijk op, waarbij we uiteraard rekening houden met het individuele niveau van iedere deelnemer. Het programma bestaat uit sportief wandelen, fitnessen, een balsportuur, aquasporten, tennis en survival.

Gedurende het traject word je begeleid door leefstijlcoach Barbara Kalb, die bij alle activiteiten aanwezig zal zijn. Barbara spreekt samen met jou een doel af, motiveert, stimuleert en stuurt waar nodig bij, zodat je met vertrouwen en binnen je eigen grenzen mee kunt blijven doen.

Daarnaast organiseren we drie interactieve voorlichtingsbijeenkomsten, over verantwoorde voeding, positieve gezondheid en het verminderen van stress.  over verantwoorde voeding. We willen je inspireren om hiermee thuis aan de slag te gaan.

TESTEN

BeweegReden begint en eindigt met een testmoment. Dit is niet verplicht, maar geeft een goed beeld van de vorderingen van de deelnemers gedurende drie maanden. We testen conditie en kracht en wie wil mag op de weegschaal. De eerste testdag staat tevens in het teken van een korte medische screening door de huisarts.

POSITIEVE GEZONDHEID

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, die bijdraagt aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren. In ons programma gaan we aan de slag met de zes pijlers waarop Positieve Gezondheid gebaseerd is:

Lichaamsfuncties  –  Ik voel me gezond en fit

Mentaal welbevinden  –  Ik voel me vrolijk

Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst

Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven

Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen

Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

KOSTEN

Deelname aan BeweegReden kost voor inwoners uit de gemeente Noordenveld € 60. Hiervoor word je aan het begin en het einde van het programma getest, ga je twee keer per week sporten, krijg je drie voorlichtingsbijeenkomsten, sluiten we het programma gezellig af met een hapje en een drankje en als klap op de vuurpijl ontvang je ook nog een sportpas. Hiermee kun je na afloop van het programma twee keer per week gratis blijven sporten. Voor dit alles verwachten wij wel van je dat je bij alle activiteiten aanwezig bent en serieus aan de slag gaat met het veranderen van je leefstijl.

INFORMATIE & TESTEN

Ben je geïnteresseerd in deelname? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 3 februari om 10:00 uur in De Brinkhof. De ochtend start met een uitgebreide toelichting op het programma. Word je daar wel enthousiast van, dan kun je je direct aanmelden. Hierna starten we met het testen van de deelnemers.

Terugblik op het Pieten-Gym-Festijn!

Vorige week woensdagmiddag organiseerden Beweegdorp Norg en v.v. GOMOS het Pieten-Gym-Festijn in de Brinkhof. Onder leiding van sportinstructeurs Jos, Jannes en Janine en met dank aan Juan leefden de bijna 200 kinderen zich helemaal uit in een sporthal die bomvol stond met allerlei materiaal. Dikke pret met het Chagrijnen Spel, op het Pieten-Survival-Circuit en het grote Sinterklaas Spel. Met rode konen, voorzien van een zakje pepernoten, een pakje drinken en een klein cadeautje ging iedereen moe en voldaan weer naar huis. Volgend jaar weer!

Gratis cursus Valpreventie in Noordenveld

Voor iedereen van 65 jaar en ouder die nog zelfstandig woont

Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Naast lichamelijk letsel kan het ook uw zelfvertrouwen aantasten. Wat op termijn weer kan leiden tot het verlies van mobiliteit…

Wilt u valgevaarlijke situaties leren herkennen en leren wat u kunt doen om het risico op een val te verminderen? Wilt u meer zelfvertrouwen krijgen en valangst overwinnen? Doe dan mee met een gratis cursus valpreventie, waarvoor de gemeente Noordenveld subsidie beschikbaar heeft gesteld. De cursussen worden georganiseerd door Welzijn in Noordenveld, Beweegdorp Norg, Roden Fit & Gezond en Peize in Beweging en gegeven door fysiotherapeuten bij u uit de buurt. Zij bepalen zelf de inhoud van de les aan de hand van de programma’s In Balans, Vallen Verleden Tijd en Otago.

Wat u krijgt aangeboden hangt af van de plaats en het tijdstip waarop u wenst mee te doen. In Roden wordt er les gegeven op dinsdagmiddag en vrijdagochtend, in Peize op dinsdag- en vrijdagochtend en in Norg op woensdagochtend en donderdagmiddag. In alle groepen maken we u gedurende twaalf weken bewust van gevaarlijke situaties en leert u wat u zelf kunt doen om het risico op vallen te verminderen. Verder werken we aan algehele fitheid en trainen we spierkracht en evenwicht.

Het programma start in week 48, ergens tussen dinsdag 28 november en vrijdag 1 december, afhankelijk van uw keuze voor locatie en dagdeel. U krijgt tijdens de eerste bijeenkomst tekst en uitleg over de inhoud van het programma en maakt kennis met de fysiotherapeut en de begeleider van de groep. De week daarop starten de trainingen. In het programma krijgt u ook vier keer een voorlichtingsbijeenkomst aangeboden, om u van extra informatie over een gezonde leefstijl te voorzien. Dit doen we voor alle groepen gelijktijdig. Met een gezellige High Tea sluiten we het programma gezamenlijk af.

Wilt u meedoen, dan kunt u zich tot en met 27 november aanmelden via het Servicebureau van Welzijn in Noordenveld, 050-3176500. Geef bij uw aanmelding aan op welke dag en in welke plaats u wenst mee te doen. Indeling van de groepen gaat op basis van beschikbaarheid en we kunnen maximaal 12 deelnemers per groep plaatsen. Hier kunt u ook onze brochure aanvragen, waarin meer concrete informatie staat.

Wilt u inhoudelijk nog iets weten, neem dan gerust contact op met sportcoach Wouter Meertens van WiN via 050-3176500 of Afien Auwema van Beweegdorp Norg, 06-57133765.