Op zondag 16 november is er de spektakeltocht Norg, een samenwerking tussen Beweegdorp Norg, Noordenveld Beweegt en Bewegingscentrum Norg. Tijdens de Spektakeltocht Norg is er een mogelijkheid om de Henric van Norch wandelroute te lopen. Deze route is in het totaal 5 kilometer en is hierdoor perfect vol te houden door kinderen of kinderen met papa/mama of misschien wel met opa/oma, kortom een route voor het gehele gezin.

De projectgroep dorp & landbouw heeft een kinder-/gezinswandelroute ontwikkeld en gekoppeld aan een oud verhaal over een historisch figuur: Henric van Norch. Hierdoor kan iedereen op en leuke manier kennis maken met de rijke historie van Norg waarbij de boeren natuurlijk een belangrijke rol spelen. De route gaat door het dorp en naar het Norgerholt.

Het verhaal over Henric van Norch legt fantasievol uit hoe de vele zandduinen rond Norg zijn ontstaan. Naast deze prachtige wandelroute, zorgen we ook voor wat spektakel rondom de wandelroute. Ben je nu erg benieuwd naar deze wandelroute tijdens onze spektakeltocht? Er kan gestart worden tussen 15.00 – 16.00 uur vanaf Bewegingscentrum Norg(Eenerstraat 52a/9331 HD/ Norg).

Deze route is ook te combineren met een route van 10 kilometer waarbij het totaal uit komt op 15 kilometer. Voor meer informatie over starttijden en/of kosten verwijs ik u naar www.bcnorg.nl. Schrijft u zich in tijdens de voorinschrijving(start op 1 oktober 2014) dan scheelt dit € 2,50 per persoon.