Na er een jaartje tussenuit te zijn geweest staat De Spektakeltocht weer op het programma. Dit jaar gaan we ‘de paden op, de lanen in’ op zondag 24 oktober, de laatste zondag van de herfstvakantie. De organisatie belooft weer verassende en gevarieerde wandelroutes, door de prachtige natuur rondom Norg. 

Dit jaar staan er twee routes op het programma. In een vroeg stadium hebben wij al besloten dat de Kunst & Cultuur Route dit jaar niet door kan gaan. Het concept om bij mensen thuis naar hun prachtige creaties te kijken vonden wij niet helemaal coronaproof… We beloven nu alvast dat we dit volgend jaar helemaal goed gaan maken!

Wat hebben we wel voor jullie in petto? Onze ‘Sport Tour’ is 7,5 kilometer lang en je kunt jezelf onderweg op de proef stellen met reactie, kracht en snelheidsoefeningen. Verdeeld over de route vind je verschillende stations met verschillende oefeningen die iedereen op zijn of haar eigen niveau kan uitoefenen. Het leuke aan de  Sport Tour is dat je er voor kunt kiezen om te wandelen of te joggen, als je jezelf nog net iets meer wilt uitdagen. En voor wie niet van uitdagingen houdt … je kunt de oefeningen uiteraard ook gewoon overslaan. Het vertrek voor deze route is tussen 10:30 en12:00 uur.

Houd je van wandelen met een lekker hapje tussendoor? Dan is onze ‘Proef en Beleef Tocht’ van 15 kilometer echt iets voor jou en familie of vrienden. Dit jaar hebben we iets heel speciaals voor onze deelnemers georganiseerd. Alle wandelaars worden namelijk met een bus vanaf het Bewegingscentrum vervoerd naar de start locatie, die we nog even geheim houden. Van daaruit wandel je via een mooie route terug naar Norg, waarbij we je onderweg op verrassende plekken iets lekkers voorschotelen. Onze koks koken met streekproducten en doen dat dit jaar helemaal vegetarisch. Alhoewel … voor de echte vleesliefhebbers serveren we bij het hoofdgerecht een lekkere portie Kippeling. Het vertrek is vanaf 11:30 uur per tien minuten, in groepen van maximaal acht personen. Aanmelden kan met z’n achten, maar ook in groter of kleiner gezelschap. Je kunt een voorkeurstijd aangeven, maar als die niet beschikbaar meer is, dan delen wij in op volgorde van binnenkomst. Vergeet niet om een mondkapje mee te nemen, want die zijn voorlopig nog verplicht in het openbaar vervoer. 

Meer informatie is te vinden op www.spektakeltochtnorg.nl, waar je je ook  online kunt inschrijven tot 17 oktober aanstaande. Daarna kun je je voor onze Sport Tour nog aanmelden bij de balie van Bewegingscentrum Norg aan de Eenerstraat 52a in Norg. Dit is tevens de startlocatie van alle routes.