5e Spektakeltocht op zondag 28 oktober 2018

De Spektakeltocht, een inmiddels jaarlijks terugkerend wandelevenement in de herfstvakantie, staat weer op het programma. Dit jaar gaan we ‘de paden op, de lanen in’ op zondag 28 oktober. De organisatie belooft weer verassende en gevarieerde wandelroutes, door de prachtige natuur rondom Norg.

Onze korte route van 5 kilometer staat in het teken van ‘Het betoverde bos’.  Dwarrelende herfstblaadjes, verstopte dieren, sprookjesachtige figuren, dromerige geluiden, kleuren en geuren. Laat je onderdompelen in het prachtige bos van Norg en geniet van deze unieke belevenis voor het hele gezin. Samen wandelen, samen luisteren, samen ruiken, samen maken, samen voelen, samen genieten.

Poster Spektakeltocht 2018 A3

Alle ingrediënten voor een heerlijke herfstdag herinneringen maken in Norg. De route gaat over onverharde wegen en smalle paadjes. Houd hier rekening mee als het gaat om schoeisel en kinderwagens.

De Natuurbelevingstocht is een mooie wandelroute van ongeveer 10 kilometer lang, uitgezet door een natuurgids van de afdeling Norg van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Onderweg kom je mooie natuurbelevingen tegen en worden er verhalen en gedichten voorgedragen. Wat het precies inhoudt, dat houden we uiteraard nog even in het midden, maar het staat vast dat je gaat genieten van de mooie natuur die Norg te bieden heeft. Daar zorgen de enthousiaste vrijwilligers van het IVN wel voor.

Houd je van wandelen met een lekker hapje tussendoor? Dan is onze ‘Proef en Beleef Tocht’ van 15 kilometer echt iets voor jou. Gezellig met je partner, familie, vrienden of met je collega’s. Tijdens de tocht wandel je door de mooie natuur rondom Norg en krijg je op vijf verschillende locaties iets lekkers te eten voorgeschoteld. We hebben ons dit jaar aangesloten bij het ‘Jaar van het Cultureel Erfgoed’ van de gemeente Noordenveld en onze koks hebben zich bij het bereiden van hun huisgemaakte gerechten gehouden dit thema, bijvoorbeeld door het gebruik van vergeten groenten.

Informatie over starttijden en kosten zijn te vinden op www.spektakeltochtnorg.nl, waar je je ook alvast online kunt inschrijven.