Walking Football nieuwe activiteit voor 60+ in gemeente Noordenveld

Vanuit zijn onderneming Vergezellen wil Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord een nieuwe activiteit voor 60-plussers beginnen, namelijk Walking Football. Als pilotfase start hij in de gemeenten Noordenveld en Westerveld. De voetbalverenigingen ONR uit Roden en Diever Wapse stellen hun accomodaties ter beschikking.

Walking Football is een langzamere variant van het voetbal, het is speciaal voor 60-plussers (zowel mannen als vrouwen) om ze ondanks hun leeftijd nog steeds fit en vitaal te houden. Het is een sport zonder enig lichamelijk contact, waarbij sprinten of rennen niet is toegestaan. Er wordt gespeeld zonder keepers, de bal mag niet boven heuphoogte komen en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Er wordt veel aandacht besteed aan balvaardigheid en spelinzicht.

Daarnaast is het sociale aspect erg belangrijk, want een training van Walking Football begint met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van allerlei nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met walking football, kracht- en lenigheidsoefeningen. Vergezellen biedt professionele begeleiding specifiek gericht op senioren. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan daarbij voorop.

Bent u 60+, woonachtig in de gemeente Noordenveld en wil je graag bewegen? Maak dan nu kennis met Walking Football. Dinsdagmorgen 7 oktober en 14 oktober zijn er op het sportcomplex van v.v. ONR (Hullenweg 2 te Roden) twee introductietrainingen van 9.30 uur tot 11.00 uur.

De introductietrainingen zijn gratis, indien er deelnemers zijn die daarna doorgaan met deze vorm van voetbal zullen er kosten aan zijn verbonden.

Voor het aanmelden van de introductietrainingen of voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:

Jannes Hofsteenge

E-mail: jannes.hofsteenge@gmail.com

Tel: 06-52455482

www.vergezellen.com