De vlaggen van hengelsportvereniging Norg en omgeving en van Beweegdorp Norg stonden maandagavond fier te wapperen bij de strook langs het water van de Kolonievaart bij vijfsterrendorp Huis ter Heide. Zo’n 23 vissers hadden hier hun stek gevonden voor de viswedstrijd. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de resultaten vielen voor de meeste vissers (m/v) een beetje tegen. Aan het materiaal, het voeren en de tactiek lag het duidelijk niet, op de meeste stekken hadden de vissen gewoon geen zin. Geen zin om door te bijten.

Weliswaar geen grote aantallen vis dus, maar de meeste deelnemers verschalkten toch wel een paar kleinere of ietwat grotere voorns. Aan verenigingsvoorzitter Dirk Jagt de eer om een mooie brasem uit het water te halen. Gerrit Hagedoorn haalde onder de noemer ‘vele kleintjes maken een grote’ diverse kleinere vissen uit het water.

Volgens de deelnemende vissers moet er genoeg voorn, brasem, zeelt en karper in het gebied rondzwemmen. Per gevangen vis kregen de deelnemers een punt toegekend en voor elke vijftig gram vis werd daar een punt aan toegevoegd. De prijsuitreiking met de overhandiging van de gouden, zilveren en bronzen Norgerlympics-medaille was later op de avond bij Zwaneveld. Eigenlijk zijn alle vissers winnaar, want die heerlijke paar uren rust aan het water doet iedereen goed. Voor alle deelnemers was er dan ook het fraaie gekleurde Norgerlympics-herinneringsvaantje.