Ouderen ontbreken ook dit jaar niet in het programma van de Norgerlympics. Waaruit blijkt dat ook bij hen bewegen bijdraagt aan hun vitaliteit. Maandag 24 juni gingen zij in de Binnenbrink van De Brinkhof flink aan de slag met allerlei oefen- en spelvormen zoals: korfbal, kaatsenballen, badminton en uiteraard ook rek- en strekoefeningen.

Dit evenement was het initiatief van de Stichting Welzijn in Noordenveld en werd uitgevoerd door Koosje Meiborg.

Na een korte toespraak door Feliz Goos van de Stichting Beweegdorp Norg kwamen de ouderen met een warming-up meteen flink in beweging. Tussendoor vertelde Meiborg over het belang van sporten voor ouderen. “Niet alleen sport en bewegen is goed voor ouderen, ook voor de sociale contacten is meedoen een goede zaak” sprak zei met aanstekelijk enthousiasme. Creatief als zij is, biedt zij bijvoorbeeld iedereen de mogelijkheid om te badmintonnen. Vervang de shuttle door een ballon en voilá….ook de aller oudsten beleven (weer) veel plezier aan deze sport.

Het evenement dat in een gemoedelijke sfeer verliep werd afgesloten met een (dat is slim!) geheugentraining.

Wim Dijkman van de Fotoclub Noordenveld heeft de verrichtingen van deze Norgers vastgelegd op de digitale plaat en zijn binnenkort te zien op www.beweegdorpnorg.nl .