Op zondag 8 februari wordt voor de eerste keer de Norgerveldtoertocht gehouden (voorheen bekend onder de Rabobank Veldtoertocht, 26 keer georganiseerd)  van TFC Noad en WTC Roden , startplaats kantine v.v. Gomos , aan de Schapendrift in Norg. Een uitdagende tocht door de bossen van en omgeving van Norg . Starttijden : tussen 9.30 en 10.30 uur, afstanden 25 en 45 km. Scan en Go aanwezig voor een snelle inschrijving!. Deze tocht van Tfc NOAD en WTC Roden is een veldtoertocht voor zowel mountainbikers als veldrijders.

In nauwe samenwerking met de gemeente Noordenveld, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn er voor deze dag weer mooie en uitdagende routes uitgezet, die alleen op deze dag toegankelijk zijn. Hierbij kan er gekozen worden uit een afstand van 25 of 45 km. De routes worden uitgezet met duidelijke oranje linten en waar nodig met bordjes. Op gevaarlijke oversteken zorgt een leger van verkeersregelaars ervoor dat de deelnemers veilig kunnen oversteken. De plaatselijke middenstand heeft er mede voor gezorgd dat we de deelnemers onderweg kunnen voorzien van een goede verzorging. Op de route staan dan ook twee verzorgingsposten die de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje.

Deelname staat open voor iedereen, zowel jong als oud en er kan gestart worden tussen 9.30 en 10.30 uur vanaf de kantine van de voetbalvereniging GOMOS in Norg ( Schapendrift 1, 9331 CJ ). Op de route zal een fotograaf aanwezig zijn die foto’s van de deelnemers zal maken, deze foto’s zijn na afloop te bekijken op de websites van de verenigingen.

Om het veldrijden onder de jeugd te promoten is de deelname voor de jeugd t/m 15 jaar gratis, overigen betalen €5,- inschrijfkosten, NTFU leden krijgen €1,- korting. Bij de kantine en op de route is  een materiaalwagen aanwezig voor het verhelpen van eventuele problemen aan de fiets. Na afloop van de tocht is er gelegenheid om de fiets schoon te spuiten en er kan gedoucht worden in de kleedkamers van v.v. GOMOS.

IJs en wederdienende, verwachten we dit jaar tussen de 400 en 500 deelnemers.  In verband met de wisselende weersomstandigheden is het mogelijk dat door vorst, sneeuw of extreme nattigheid de tocht niet door kan gaan, controleer daarom van te voren de website van òf TFC  Noad (www.tfcnoad.nl),  WTC Roden (www.wtcroden.nl)  of  de website van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie (www.ntfu.nl )  voor het laatste actuele nieuws, om eventueel een vergeefse reis te voorkomen!.