Terugblik op het Sport & Spel Festival

Beweegdorp Norg organiseerde afgelopen week weer het Sport & Spel Festival. Elke dag waren er ongeveer 60 kinderen present, waarvoor we een fantastisch leuk programma in het Oud Hollandse thema hadden bedacht.

We verzamelden op dinsdag bij GOMOS. Na een korte opening gingen we het bos in om  Levend Stratego te spelen, terwijl de andere helft van de groep hun eigen Delfts Blauwe tegeltjes ging maken. Dat leverde mooie plaatsje en fantastische spreuken op. De broodjes gingen er goed in en daarna was het tijd voor Oud Hollandse spelletjes (maar dan net even anders). Jenga in het groot, XXL Twister, stoelendans, vier-op-een-rij en meer. Het weer was goed en de kids super gezellig!

Dag twee begonnen we met een Vossenjacht, waarbij in het dorp echte vossen en opblaasbare exemplaren gezocht moesten worden. Onderweg werd de vogeltjesdans gedaan, eendjes gevangen, knuffels uitgedeeld, groepsfoto’s gemaakt met een krokodil en  uiteraard was er een koek & zopie post. Na de lunch vertrokken we naar de sporthal (alternatief programma vanwege de regen die op komst leek te zijn) en konden de kinderen een t-shirt beschilderen, apenkooien en 10 tellen in de rimboe spelen.

De laatste dag van ons Sport & Spel Festival brachten we door in en rondom het zwembad. ‘s Ochtends verdeelden we de groep; een deel ging Ganzenborden op de Survivalbaan en de rest van de club vermaakte zich met bordspellen en knutselen. Na een uurtje draaiden we uiteraard de rollen om.  Na de broodjes (sommige koters aten er wel 8!), komkommers en snoeptomaatjes mochten de zwembroeken en de badpakken eindelijk aan en namen we met z’n allen een duik in het zwembad! Voor de kinderen had dat nog uren door mogen gaan, maar de begeleiding was na twee uurtjes wel kapot …

We sloten de dag af met een ouderwets potje bingo. Pablo werd geassisteerd door quizmaster Jos, die nog nooit van zijn leven bingo had gespeeld, maar hij leerde snel! Niet alleen de winnaars, maar alle kids gingen met een klein prijsje naar huis. Mooi besluit van drie prachtige dagen Sport & Spel Festival!

Beweegdorp Norg bedankt de Plus en de Poiesz, voor de boodschappen en de bijdragen, v.v. GOMOS en het Molenduinbad voor hun gastvrije ontvangst, de Brinkhof, waar we adhoc terecht konden toen het regende, Janine, Jannes en Jos voor het bedenken van een superleuk programma, Wybe van de EHBO, Bob van de catering, Denise van de knutsels en alle vrijwilligers voor het begeleiden van de groepjes kinderen. Zonder jullie geen Sport & Spel Festival!