Ben jij 45+, 55+ of 65+ en heb je tijd en zin om te beginnen met tennissen of wil je je kennis weer eens opfrissen? Dan is ‘TennisFit’ net iets voor jou!

TennisFit is een programma van de KNLTB en wordt al op verschillende plaatsen in Nederland aangeboden. Bij genoemde leeftijdsgroepen is de uitstroom vaak groot vanwege onder andere blessures of het ontbreken van tennismaatjes. De tennisbond wil dat deze groep zo lang mogelijk plezier in het tennissen houdt of krijgt en blessures voorkomen. Dit doen ze door het aanbieden van laagdrempelige trainingen, met aangepaste oefenvormen en dito materiaal, waarbij de gezelligheid voorop staat. 

In Noordenveld gaan we binnenkort met dit programma van start; op dinsdag 16 april bij de NTV in Norg, op woensdag 17 april bij REO in Roden en op donderdag 18 april bij Tennisvereniging Peize. Onder de bezielende leiding van de trainers van tennis- en padelschool Noordenveld kan er wekelijks getennist worden van 10:00 tot 11:30 uur. De training start met een warming up, daarna krijg je tips om je techniek en spel te verbeteren en blessures te voorkomen en worden er onderlinge wedstrijdjes gespeeld. We besluiten gezamenlijk met een kopje koffie of thee, belangrijk onderdeel van het programma om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Om de spelvreugde te verhogen organiseren voor iedereen die aan TennisFit meedoet maandelijks een toernooitje. Dit toernooi vindt altijd plaats in de laatste week van de maand (voor het eerst in mei) en bij toerbeurt in Roden, Peize of Norg.

Ter introductie bieden we twee proeflessen aan. Deze zijn helemaal gratis, we vragen je alleen om je even van te voren aan te melden. Daarna kun je verder trainen via een strippenkaart. Deze kost € 60en is te gebruiken voor 10 lessen.

Bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl. Daarom ondersteunen de sportcoaches van Welzijn in Noordenveld, Roden Fit en Gezond en Beweegdorp Norg dit initiatief van harte.

Aanmelden voor TennisFit kan bij sportcoach Afien Baving via afienbaving@welzijninnoordenveld.nl of 06-37430610. Ook voor al je vragen!