Je komt nog eens ergens”, sprak een inwoner van Norg tijdens de eerste tien kilometer van de Avond4daagse georganiseerd door Wandelvereniging Eendracht uit Assen. Het was weer gelukt om een prachtige wandeltocht uit te zetten in de omgeving van Norg. Het ging door bossen, langs vennen en graanvelden en over smalle en bredere paden. De natuur van Norg had haar best gedaan om er zo mooi mogelijk uit te zien. Fris groene kleuren en een bescheiden zonnetje maakten er een hartverwarmend geheel van. Dat mocht ook wel na het vele regenwater dat de afgelopen tijd is uitgestort.

Wandelen kent geen beperkingen en is daarom echt een sport voor iedereen. Een aantal jongeren kwamen aan het eind van hun tocht luid zingend de Brinkhofweide oplopen, maar ook ouderen waren ruimschoots vertegenwoordigd. Speciaal aandacht voor de Prokkelaars, zij  waren met bijna twintig deelnemers ruimschoots vertegenwoordigd in het veld van ruim 300 deelnemers.

Dankzij de precisie in de voorbereiding en bewegwijzering was het heel eenvoudig om de tochten (vijf – en tien kilometer) te lopen. Complimenten voor de organisatie.” Ben benieuwd wat voor tocht de Eendracht morgen voor ons in portefeuille heeft”, sprak diezelfde inwoner die ‘nog eens ergens kwam’.