Ons vorige sportpas programma werd bijna geheel geannuleerd vanwege Corona. Gelukkig kunnen we nu de draad weer oppakken! In de periode september tot en met november 2020 staan een aantal activiteiten opnieuw op het programma (omdat het de vorige keer niet door kan gaan), maar we hebben ook wat nieuw aanbod. Al met al een mooie manier om wat nieuwe sporten uit te proberen of reeds bekende sporten te herontdekken. Er zit vast wat van je gading bij! Je kunt je aanmelden voor alle activiteiten, maar ook per onderdeel en na afloop van het programma zit je helemaal nergens aan vast. Hierbij het programma:

YinYoga 

Een fijne les, waarbij je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Deze rustige yogavorm is gebaseerd op langdurige rek van bindweefsel. De voornamelijk liggende en zittende houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden, waarbij de aandacht gericht is op ademhaling, voelen, ontspannen en loslaten. Je bent van harte welkom in de Brinkhof op woensdag 2, 9, 16 & 23 september, de les begint om 09:00 uur.

Klootschieten

Klootschieten is een (bos)wandeling (over deels verhard, deels onverhard terrein) met wedstrijdelement, waar iedereen, jong en oud, sportief of niet, aan mee kan doen. In teams probeer je in zo weinig mogelijk worpen een parcours af te leggen. Dit doe je met een kloot, een verzwaarde bal / kogel. Het lijkt ons een fijne activiteit voor de zondagochtend; op 6, 13, 20 & 27 september vertrekken we om 10:00 uur vanaf Café Zwaneveld. 

Mindful Yoga

Ita Duursema verzorgt vier lessen Mindfyl Yoga. In deze lessen worden yoga oefeningen gecombineerd met meditatie, met aandacht voor ademhaling, gedachten en gevoelens. Het versterkt een positieve houding tegenover zowel lichamelijk als geestelijk ongemak. Het vergroot je gevoel van ontspanning, vertrouwen en welzijn. De lessen worden gegeven op dinsdag 8, 15, 22 & 29 september om 19:00 uur in de Brinkhof.

Padel

De Norger Tennis Vereniging heeft sinds vorig jaar twee nieuwe padelbanen. Padel is een nieuwe en innovatieve racketsport met kenmerken van tennis en squash en wordt gespeeld tussen vier glazen wanden. Tijdens onze vierweekse cursus worden, door de trainers van Tennis- en Padelschool Noordenveld, regels, basistechnieken en tactieken uitgelegd. Je bent welkom op het tennispark aan de Eenerstraat op donderdag 1, 8, 15 & 22 oktober tussen 18:15 en 19:00 uur. 

Aquapowerrr

Aquapowerrr is een zeer stevige en pittige work-out waarbij keihard gewerkt wordt aan kracht en conditie. De lessen bestaan uit gevarieerde en uitdagende oefeningen in diep en ondiep water en soms ook op de kant. Er wordt gewerkt aan alle spiergroepen.De lessen worden gegeven op maandag 5, 12, 19 en 26 oktober om 20:30 uur in het Molenduinbad.

Cognitieve Fitness

Cognitieve Fitness is een wetenschappelijk bewezen methode om niet alleen je lichamelijke conditie te trainen, maar ook je geheugen, zintuigen, coördinatie en concentratievermogen. Wat de training precies inhoudt is moeilijk uit te leggen op papier. Denk aan een combinatie van krachttraining en rekensommen, oefeningen met ballen en ballonnen voor oog-handcoördinatie, schaduwoefeningen met een partner, figuren leggen met mikadostokken en nog veel meer. De training is bijzonder effectief voor ouderen, mensen met geheugen- en concentratieproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van niet-aangeboren-hersenletsel) en natuurlijk een ieder ander die zijn/haar hersenen gezond wil houden. Kom het gerust uitproberen op woensdag 21 & 28 oktober, 4 & 11 november, in de dorpshuiszaal van de Brinkhof. We beginnen om 09:00 uur.

Badminton

Op dinsdag 3, 10, 17 en 24 november kan er vanaf 20:30 uur gebadmintond worden in de sporthal van de Brinkhof en kun je lekker bewegen tijdens het welbekende spel met een racket en een pluimpje. De trainers van Badmintonclub Norg zijn aanwezig om je op weg te helpen en slagtechnieken bij te brengen.

Kosten en aanmelden

Dankzij subsidie van de Gemeente Noordenveld kosten de activiteiten in het kader van de sportpas slechts € 17,50 per onderdeel. Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg of 06-57133765. Ook voor al je vragen.