Deze zomer vind in Norg voor de eerste keer een ‘Zand-Sport-Week’ plaats. In de afgelopen jaren hebben er diverse zandsporten plaatsgevonden in het dorp, zoals beachkorfbal, beachvolleybal en beachsoccer. Op initiatief van Beweegdorp Norg worden deze evenementen gekoppeld en uitgebreid met nog meer zandactiviteiten, zoals een zandsculptuur festival

Op de Brinkhofweide leggen we de hele week een grote zandvlakte neer, di e voor diverse doeleinden gebruikt gaat worden. Ook de stertent van de Boeren Business Club krijgt en plekje op het terrein en zal voor een sfeervolle aankleding zorgen.

programma-zand-sport-week-724x1024Overdag geven zowel basisschool De Hekakker als het Dr. Nassaucollege hun reguliere gymlessen op het zand. In de middag- en avonduren zorgen plaatselijke verenigingen voor de invulling. Hierbij het programma:

Op maandag 15 juni verzorgt de Norger Tennis Vereniging een beachtennistoernooi, om 15:30 uur voor de jeugd en vanaf 19:00 uur voor volwassenen. Beachtennis is eigenlijk een combinatie tussen beachvolleybal en tennis en het is vooral heel erg leuk om te doen: iedereen kan de sport beoefenen. Je hoeft niet bepaald een goede tennisser of volleyballer te zijn. Ook voetballers, badmintonners, squashers, korfballer, etc, iedereen kan meedoen.

Op dinsdag 16 juni en op vrijdagmiddag de 19e is het zand voor gymnastiekvereniging K&V gereserveerd. Zij gaan aan al hun leden laten bikkelen door een les bootcamp op het zand aan te bieden. Onder leiding van gymleraar Jos Hindriks wordt er gewerkt aan conditie en kracht en wordt het doorzettingsvermogen op de proef gesteld.

Op woensdag 17 juni organiseren we , in samenwerking met de cultuurcoaches van de gemeente Noordenveld een Zandsculpturenfestival. Onder de bezielende leiding van een echte zandsculptuurexpert van het Zandsculptuurfestival in Sneek krijg je uitleg over de ‘geheimen van het vak’ . Daarna gaan deelnemers zelf aan de slag, in een leuke, creatieve en inspirerende workshop van anderhalf uur. Meer informatie hierover in de Norger Courant van volgende week!

Op donderdag 18 juni, om 14:00 uur, organiseert de Jeu de Boules club van Café Zwaneveld een Jeu de Boules toernooi voor alle senioren uit Norg. ’s Avonds organiseert de organisatie van de Norger Masters een Cross Country Golftoernooi. De 1e afslag is vanuit de zandbak op de Brinkhofweide, waarna er een fantastisch parcours zal volgen.

Vrijdag 19 juni is de avond van het beachsoccertoernooi. Normaal gesproken wordt dit toernooi gespeeld op het parkeerterrein achter Café Zwaneveld, maar dit jaar mag het uiteraard niet ontbreken in de zand-sport-week. De organisatie is in handen enkele leden van voetbalvereniging Gomos.

Op zaterdag 20 juni wordt aan alle jeugdleden van Gomos ’s ochtends een training op het zand aangeboden. ’s Middags om 14:00 uur start het beachvolleybaltoernooi, wat ongetwijfeld weer spectaculaire acties op zal leveren. Enkele oud-leden van NOVOK staan voor de organisatie.

Tot slot de zondag, de dag van korfbalvereniging DES. ’s Ochtends gaan zijn hun jeugdleden vermaken en ’s middags vindt het beachkorfbaltoernooi plaats. Een snelle en dynamische vorm van korfbal, waarbij 4 tegen 4 wordt gespeeld en de wedstrijden niet lang duren, waardoor het erg aantrekkelijk is om naar te kijken.

Denk je na het lezen van bovenstaand artikel: leuk, ik ga ergens aan mee doen, dan kun je je aanmelden bij Afien Baving, projectleider sportimpuls van Beweegdorp Norg via projectleiderbeweegdorpnorg@gmail.com of telefonisch 0592-613213. Maar je kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met de organiserende vereniging. Doen hoor, als je deze zomer een unieke belevenis wilt hebben!