Het Molenduinbad, het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA), de Boelnsies, de Jetlegs en Marry Lou’s Skincare zijn de eerste teams die zich hebben ingeschreven voor de SamenLoop voor Hoop die op 17 en 18 juni 2017 in Norg wordt gehouden. Vertegenwoordigers van vier van de vijf teams kregen het startpakket uitgereikt met alle ins en outs van de SamenLoop, promotiematerialen en een lijst met ideeën om voorafgaand aan de 24-uurs wandelestafette in actie te komen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

De organisatie streeft ernaar de SamenLoop breed in de regio bekend te maken en in juni volgend jaar zoveel mogelijk teams naar Norg te halen. Er zijn reeds toezeggingen van teams uit Groningen, Leutingewolde, Heerde en teams van families die verspreid over het land wonen.

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. De locatie is op en rond de Brinkhofweide. De teams bestaan uit familie, vrienden, buren en collega’s en zijn afkomstig uit de hele regio. Organisator Ria Kuipers van Teamwerving is blij dat ruim een half jaar voordat het evenement plaatsvindt al veel teams hebben toegezegd mee te willen doen. ”Nog meer bedrijven, sportverenigingen en vriendenteam hebben al aangekondigd mee te willen doen. We hopen dat de SamenLoop in 2017 net zo succesvol wordt als in 2013, toen meer dan zestig teams meededen en het evenement grote indruk maakte op iedereen. Het grote voordeel is dat heel veel mensen inmiddels weten wat de SamenLoop is.”

Kick off op 30 november bij café Zwaneveld

De organisatie van de SamenLoop Norg houdt op 30 november bij café Zwaneveld een startbijeenkomst (kick off). Naast sportverenigingen en bedrijven zullen daar veel meer organisaties aanwezig zijn, die de doelstellingen van de SamenLoop onderschrijven. Tijdens deze kick off wordt een korte introductiefilm vertoond en doet de organisatie uit de doeken hoe deze happening er uit gaat zien en wat je er van mag verwachten. Organisatoren, ambassadeurs en een eregaste/survivor komen aan het woord. Vertegenwoordigers van enkele teams zullen vertellen waarom ze aan het evenement  meedoen. Ook is er muziek van Shakey Deal om aan te geven dat het evenement in juni 2017 een grote culturele inbreng kent. Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/norg. De presentatie van de avond is in handen van Jacques J. d’Ancona.

Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro per teamlid. Daarvoor ontvangt iedereen – naast de deelname aan een uniek evenement – een paars T-shirt met daarop de veelzeggende tekst ‘Beleven Meeleven Doorleven’. Inschrijven kan heel gemakkelijk via de website van de Norger SamenLoop.