BeweegReden start weer op 25 januari 2017

Beweegdorp Norg organiseert dit voorjaar voor de 4e keer ‘BeweegReden’, een trainingsprogramma voor inactieve mensen. Met ons programma willen wij ervoor zorgen dat mensen zich fitter en gezonder voelen en een blijvend actievere leefstijl ontwikkelen. Om dit doel te bereiken werken we samen met plaatselijke huisartsen en praktijkondersteuners (die patiënten naar ons programma doorsturen en er zelf een actief aandeel in hebben), fysiotherapeuten, een gewichtsconsulente, een leefstijlcoach en alle lokale sportaanbieders.

Doelgroep

Deze keer is BeweegReden een ‘activeringsprogramma voor jong & oud’, zonder dat we een ‘etiket’ op de deelnemers plakken. Dus … moet je nodig wat doen aan je overgewicht, ben je herstellende van een blessure, heb je een chronische ziekte, zit je de hele dag op kantoor of heb je gewoon een stok achter de deur nodig? Wat je reden ook is, dit is hét moment om (weer) in actie te komen! Iedereen van achttien jaar en ouder is van harte welkom.

 Programma (20 weken)

BeweegReden duurt deze keer maar liefst 20 weken. Het programma begint en eindigt voor alle deelnemers met een testdag, waarbij iedereen wordt onderworpen aan een korte medische screening. Verder gaan we wegen en testen we conditie en kracht. De eerste testdag staat tevens in het teken van een intake met de leefstijlcoach en het invullen van diverse vragenlijsten. Na 10 weken volgt een tussentijdse test

Er komen in het programma 10 verschillende sportactiviteiten voorbij. We beginnen laagdrempelig met activiteiten als wandelen en zwemmen en voeren de intensiteit langzaam op. Tegen het einde van het programma ben je zelfs in staat om mee te doen met een survival-training en 1,5 uur te mountainbiken. Het spreekt voor zich dat we hierbij altijd rekening houden met het individuele niveau van elke deelnemer!

Daarnaast is er veel aandacht voor voorlichting in het programma. Huisarts Margreet Teelken en gewichtsconsulente Barbara Kalb verzorgen samen vier voorlichtingsbijeenkomsten over voeding en dagen je uit om je vastgeroeste eetpatronen te doorbreken.

Gedurende het traject worden alle deelnemers begeleidt door leefstijlcoach Jeroen Grevink, die bij alle activiteiten aanwezig zal zijn. Kom je niet opdagen, dan weet hij je te vinden. Kun je, om wat voor reden dan ook, aan een bepaalde activiteit niet meedoen, dan zorg Jeroen voor een alternatief. De deelnemers aan de vorige programma’s waren unaniem zeer enthousiast over deze intensieve begeleiding. Het zorgt er namelijk voor dat je volhoudt!

 

Informatieavond

Voor meer informatie ben je van harte welkom op onze informatieavond op woensdag 25 januari 2017 om 20:00 uur in de Brinkhof in Norg. De huisarts zal een inleiding verzorgen met als thema ‘het belang van bewegen’, leefstijlcoach Jeroen Grevink praat je bij over de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, je krijgt een uitgebreide toelichting op het programma en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wil je een uitgebreide brochure aanvragen of je alvast aanmelden voor de informatieavond, neem dan contact op met Afien Baving van Beweegdorp Norg, via info@beweegdorpnorg.nl of 0592-613213.