Rabobank Leefbaarheidfonds steunt Stichting Beweegdorp Norg

Stichting Beweegdorp Norg heeft een bijdrage uit het Rabobank Leefbaarheidfonds ontvangen. Mede hierdoor worden in juli 2012 de eerste Norgerlympics gehouden

Volgens Hans van der Werff , directievoorzitter van Rabobank Noorderveld WestGroningen zet initiatief een heel dorp letterlijk en figuurlijk in beweging. “Het stelt mensen in staat om elkaar vaker te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen. Daarnaast hebben veel verenigingen een rol in dit initiatief. Voor jong en oud is er een plek. We ondersteunen dit initiatief dan ook graag vanuit het Leefbaarheidfonds”, aldus Van der Werff tijdens de overhandiging van de cheque tijdens het succesvolle Paul Dijkstra, waaraan maar liefst 438 jonge judoka’s uit Noord Nederland deelnamen.

“We zijn zeer content met de bijdrage”, zegt voorzitter Hans van den Berg van Stichting Beweegdorp Norg.  “Dit draagt er mede toe bij dat we het initiatief  ook daadwerkelijk gaan realiseren.”

Naast het stimuleren van sport en bewegen heeft de stichting tot doel om de sociale samenhang en de leefbaarheid van Norg en de buurdorpen te vergroten. Dit jaar staat er iedere maand een een sportvereniging centraal en in de eerste twee weken van juli zijn de eerste Norgerlympics, waarbij twee weken lang Norg bol staat van de sport.