Ook in het voorjaar van 2019  biedt Beweegdorp Norg weer de sportpas aan. Een gevarieerd sportprogramma in de periode maart t/m mei, waarbij deelnemers twee keer per week kunnen sporten. Er worden zes verschillende activiteiten aangeboden. Je kunt je aanmelden voor alle activiteiten, maar ook per onderdeel en na afloop van het programma zit je helemaal nergens aan vast.

Hierbij het programma:

Blok 1, week 9 t/m 12

We beginnen ontspannen met vier lessen MindfulYoga onder leiding van Ita Duursema. In deze lessen worden yoga oefeningen gecombineerd met meditatie, met aandacht voor ademhaling, gedachten en gevoelens. Het versterkt een positieve houding tegenover zowel lichamelijk als geestelijk ongemak. Het vergroot je gevoel van ontspanning, vertrouwen en welzijn. De lessen worden gegeven op dinsdag 26 februari, 5, 12 & 19 maart om 19:00 uur in de dorpshuiszaal van de Brinkhof.

In het Bewegingscentrum kun je op vrijdag 1, 8, 15 & 22 maart om 10:00 uur meedoen met Jump-Fit. Bij Jump-Fit wordt er gebruik gemaakt van kleine trampolines. Door middel van verschillende oefeningen en springvormen train je je uithoudingsvermogen en tegelijk je kracht. Na verloop van tijd wordt je fitter, actiever & ben je minder snel moe. Deze fanatieke en energieke les met actieve muziek valt bij veel mensen erg in de smaak, dus kom het gerust een maandje proberen!

Blok 2, week 13 t/m 16

De trainers van de Loopgroep Norg nemen je op dinsdag 26 maart, 2, 9 & 16 april mee het bos in voor een hardlooptraining. Beginnende lopers zijn zeker ook van harte welkom, want de training wordt rustig opgebouwd. Het verzamelpunt is de parkeerplaats tegenover de Norgerberg, waar je om 19:15 uur verwacht wordt.

Recreatief voetballen met leeftijdsgenoten (35+) op een half veld, dat is 7×7 voetbal. Er mag doorlopend gewisseld worden, slidings zijn verboden en buitenspel bestaat niet. Het maakt bij 7×7 voetbal helemaal niet uit of je al eerder gevoetbald hebt of niet. Presteren staat namelijk niet centraal, de gezelligheid staat voorop! Bij GOMOS kun je het uitproberen op woensdag 27 maart, 3, 10 & 17 april; de trainingen beginnen om 19:00 uur.

Blok 3, week 48 t/m 51

Op woensdag 8, 15, 22 & 29 mei kun je van 18:00 tot 19:00 uur tennissen bij de Norger Tennis Vereniging onder de bezielende leiding van Winand Hannema. Als alles meezit, dan zijn de nieuwe padelbanen bij de NTV klaar en kunnen we een korte introductiecursus verzorgen, waarin de regels, de bastistechnieken en tactieken worden uitgelegd. 

Voor de laatste activiteit van de sportpas kun je je op vrijdag 10, 17, 24 & 31 mei om 09:00 uur melden bij Survival Norg op het terrein tussen tennisbaan en zwembad. Er staat dan een ‘Survival Fit’ training op het programma, een laagdrempelige training zonder dat je hoge hindernissen in moet, met als doel fit worden.

Kosten en aanmelden

De sportpas kost € 17,50 per onderdeel of € 100,00 voor het complete programma. Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg of 06-37430610. Ook voor al je vragen.