Het 13e Yuseigachi ‘Paul Dijkstra ‘toernooi is een groot succes geworden. Er was sprake van een enorme opkomst. Maar liefst 438 jonge judoka’s, afkomstig van 50 verenigingen uit het hele Noorden, hebben er in meer dan 1200 wedstrijden een groots succes van gemaakt. Uniek is dat Yuseigachi alle 60 vrijwilligers uit de eigen vereniging heeft kunnen betrekken.
Het Paul Dijkstra toernooi is het grootste opstaptoernooi in Noord Nederland waar alleen beginnende judoka’s tot en met 12 jaar die een witte of gele band dragen aan mogen deelnemen. Voor veel judoka’s dus écht de eerste keer. “Daar zijn we hartstikke trotst op”, aldus Wim Boer en Jaap Bosgra namens de judovereniging. Hans van der Werff, aanwezig namens hoofdsponsor RABO bank Noordenveld West Groningen sloot zich daar van harte bij aan.
Doordat de tatami (judomatten) dicht bij de tribune lagen, waren de verrichtingen goed zichtbaar voor het massaal toegestroomde publiek. Dit gaf de judoka’s veel steun. Er was voor iedere deelnemer een medaille.

Namens Yuseigachi hebben 17 judoka’s meegedaan. Eerste prijzen waren er voor Janine Bosma, Esmee Drijer, Jeremy Doral, Luuk Roeters en Koen Wever. Wybe van der Ploeg, Damian Verkade en Kyle Winter mochten zilver in ontvangst nemen. Brons was weggelegd voor Aaron van Praag, Gerlof Spriensma en Anouk de Roode. Een heel verdienstelijke vierde prijs was weggelegd voor Pieter Wijers, Lars Lottman, Jurre Bartelink, Twan Thijs, Linda Spriensma en Jorik Veenstra.
De Stichting Beweegdorp Norg (SBN) heeft in samenwerking met Yuseigachi dit toernooi opgenomen in de sportkalender 2012. De stichting zet zich in om Norg en omgeving sportief op de kaart te zetten met een sportkalender (‘Sporten het hele jaar door’) en de Norgerlympics die in juli gehouden gaan worden. Volgens Feliz Goos, bestuurlid van de SBN, heeft Yuseigachi met dit prachtige toernooi laten zien waar Norg voor staat: Sterk in Beweging !!