In Norg een rookvrije generatie laten opgroeien. Dit staat centraal op 18 oktober. Dit speciale initiatief komt van Hilly ter Veer. Hilly woont in Norg en is huisarts in Ureterp, waar ze al sinds september 2016 probeert om het dorp rookvrij te krijgen.

Nu ze zelf moeder is, is het niet meer dan logisch dat ze ook probeert om Norg Rookvrij te maken. Want wie wil er nu niet dat zijn of haar kind rookvrij opgroeit?

Ter Veer pleit onder andere voor rookvrije sportvelden, zodat de kinderen in Norg rookvrij kunnen opgroeien. In elke fase van het opgroeien de kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding zelf te gaan roken is het uitgangspunt van deze campagne. Zodat kinderen kunnen opgroeien als een generatie die zélf kan kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Op weg naar een rookvrije generatie!

Aftrap bij Hotel Karsten

Op woensdag 18 oktober organiseren we een speciale avond bij Hotel Karsten. De inloop is tussen 19:30 en 20:00 uur. We heten u welkom met een kopje koffie en onze partners, KWF Kankerbestrijding, de GGD Drenthe, het Longfonds en de Hartstichting zijn aanwezig met een informatiestand.

Om 20:00 uur zal huisarts Hilly ter Veer een introductie op de avond geven. Na nog een kopje koffie neemt (oud)topsportcoach Gerard Kemkers het stokje van haar over. Na zijn presentatie is er gelegenheid tot discussie met een panel van experts. Wees van harte welkom om uw mening te laten horen.

Het initiatief van Hilly ter Veer wordt inmiddels ondersteund door de plaatselijke huisartsen, de Belangenvereniging Norg, Beweegdorp Norg en enkele sportclubs.

Aanmelden

Aan het bijwonen van de informatieavond zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden via norgrookvrij@gmail.com, maar gewoon binnenlopen op 18 oktober is ook helemaal prima. Graag tot dan!