De netto-opbrengst van de SamenLoop voor Hoop, die twee weken geleden in Norg plaatsvond, is na afloop van het evenement nog gegroeid met vijfduizend euro. De teller staat nu op € 61.250,- Dat maakte Willem Bakering, voorzitter van de SamenLoop in Norg, namens de mede-organisatoren bekend tijdens de feestelijke afsluiting van de Norgerlympics. De SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding, was het openingsevenement van de Norgerlympics. De organisatie verwacht het definitieve eindbedrag eind juli/begin augustus bekend te kunnen maken.

Alle teams hebben in de afgelopen week bericht ontvangen hoeveel geld ze hebben ingezameld. Opvallend was dat het meidenteam (25 personen) van voetbalvereniging GOMOS het meeste geld – 2302 euro – bij elkaar wist te halen. Onder meer door de verkoop van Kaarsen van Hoop (339 stuks) en sponsorinkomsten. Ook werd door het team een koffie- en bingo-ochtend voor bewoners van De Wiekslag gehouden.

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Norg wil nadrukkelijk alle sponsors, deelnemers, bezoekers, eregasten, vrijwilligers en alle anderen bedanken die hebben bijgedragen aan het geweldige succes. Indrukwekkend zoals de saamhorigheid in Norg met dit evenement is versterkt.

Vele ondernemers in Norg en omstreken hebben spontaan bijgedragen in geld, goederen en diensten. Van alle kanten sprongen – waar nodig – vrijwilligers bij. Honderden mensen hebben de afgelopen twee weken te kennen gegeven dat ze de SamenLoop als een fantastisch, inspirerend en indrukwekkend evenement hebben ervaren. De opbrengst van de SamenLoop gaat via KWF Kankerbestrijding voor de helft naar wetenschappelijk kankeronderzoek. De andere helft is bestemd voor een nieuw onderzoeksproject van het UMCG Groningen naar de effecten van behandelingen van kankerpatiënten.