Na de goed verlopen eerste editie van de Norgerlympics is ook de tweede uitgave van het twee weken durende sportfestijn een groot succes geworden. Beweegdorp-voorzitter Hans van den Berg was bij de sluitingsceremonie een tevreden man. “Ondanks de regen op sommige dagen, zijn de meeste activiteiten goed bezocht. Het begon allemaal met een mooie openingsceremonie en de Samenloop voor Hoop (1357 deelnemers) en we eindigden met de Avond4daagse met zo’n vierhonderd deelnemers.” De Norgerlympics werden afgesloten met een spetterend muzikaal optreden van de negenmansformatie Billboard in het Norghouse.

Complimenten waren er van de kant van Van den Berg voor alle deelnemende verenigingen, die de Norgerlympics gezamenlijk tot een aansprekend veertiendaags evenement hebben gemaakt. Het initiatief van de Norgerlympics wordt door alle sportverenigingen in de voormalige gemeente Norg gezamenlijk gedragen. De grootste groeier in 2013 was het beachkorfbaltoernooi van DES, met de deelname van tien teams. Ook het spinnen, het buurtenvoetbal, cross country golf, de biljartclinic en de Ladies Night Tennis waren succesvolle evenementen.

Op de afsluitende avond werd Jannie Guldenaar gehuldigd als Norgerlympiër 2013. Zij deed aan diverse activiteiten mee, zoals de spinningestafette en de Avond4Daagse. Ook was ze als mede-organisator 24 uur in touw tijdens de SamenLoop voor Hoop. Beweegdorp-voorzitter Hans van den Berg had een heuse lauwerkrans voor Jannie in petto. Op de afsluitende avond werden door vertegenwoordigers van de deelnemende verenigingen de vlaggen gestreken en werd de vlam van de Norgerlympics gedoofd. Deze vlam heeft bij alle evenementen op diverse plekken in Norg gebrand.

Van den Berg wees ook op de inzet van EHBO en de verkeersregelaars, die gedurende twee weken elke dag present waren om eventuele blessures te behandelen en het verkeer in goede banen te leiden. Ook diverse andere vrijwilligers, zoals webmaster Frederik van Lookeren Campagne en leerlingen van het Dr. Nassaucollege hebben veel werk verzet om het evenement tot een succes te maken.