Volop leuke activiteiten van 15 t/m 18 februari 2018

 Tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang vieren wij hier in Norg ons eigen feestje met de wintereditie van de NorgerLympics. We hebben een leuk en gevarieerd programma samengesteld, voor jong & oud, voor actieven & creatieven, voor denkers & doeners, kortom: voor elk wat wilt. Uiteraard met de olympische gedachte in het achterhoofd ‘Meedoen is belangrijker dan winnen”. Al denken sommige teams die meedoen aan de buurtcompetitie daar wel iets anders over …

Hierbij een toelichting op het programma: 

Donderdag 15 februari: kleiworkshop ‘Keramisch Winterlicht Maken’

19:00 – 21:30 uur, Atelier De Rode Schuur, Brinkstraat 1 in Norg

De meeste volwassenen hebben als kind wel eens iets van klei gemaakt, maar daarna vaak nooit meer. Ervaar weer eens hoe het is om met klei te werken. Op het moment dat je handen de klei voelen, heb je de neiging om er wat van te maken. Je vergeet even de wereld om je heen.

Tijdens de workshop onder leiding van Wilma Wassing (www.wilmawassing.nl) gaan we een winterlicht maken; van klei maken we een holle vorm ( bol of pyramide of ….) met openingen waar kaarslicht mooi doorheen schijnt. Eventueel kun je je werkstuk bewerken met een engobe (gekleurd kleislib) en/of kleurpigmenten. Als het werkstuk af is moet het ongeveer een week drogen waarna het gestookt wordt in een keramiekoven. Daarna kun je je creatie afhalen in het atelier van Wilma.

De kosten bedragen €  25,00 p.p., inclusief materialen, koffie/thee en biscuitstook Tot slot nog een gratis tip: lange nagels zijn niet handig.

Voor basisschoolkinderen uit de bovenbouw wordt er ’s middags een workshop georganiseerd. Opgave en aanmelden hiervoor gaat via de activiteitenladder!

 

Vrijdag 16 februari: Olympische Murphy’s Quiz

20:30 – 23:30 uur, Café Zwaneveld, Oosteind 33 in Norg

Speciaal voor de NorgerLympics heeft de Murphy’s Quiz bij Café Zwaneveld een Olympisch tintje. Tijdens deze leuke en gevarieerde kennisquiz staan de fotoronde en twee reguliere vragenrondes in het teken van de Olympische Spelen, uiteraard met het accent op de winterspelen.  Naast de reguliere teams die normaal gesproken meedoen, leveren ook alle teams die meedoen aan de buurtcompetitie een deelnemer.

 

Zaterdag 17 februari: Waterpolotoernooi

19:00 – 21:30 uur, Molenduinbad, Eenerstraat 52 in  Norg

Op verzoek van de buurtburgemeesters staat er weer een waterpolotoernooi op het programma. Niet speciaal een wintersport, maar wel erg leuk! Alle buurten leveren een team van 5 personen, die de onderlinge strijd in het zwembad aangaan. De Norger Zwem- en Poloclub organiseert dit evenement in samenwerking met het Molenduinbad.

Wil je graag meedoen en ben je (nog) niet benaderd door je buurtburgemeester (of heb je geen idee wie dat is …), meld je dan even bij Afien Baving van Beweegdorp Norg. Hoe meer deelnemers hoe leuker, dus het lukt vast om je ergens in te delen! Er kan ook gratis getraind worden.

 

Zaterdag 17 februari: Après Ski Party

Aanvang 22:00 uur, Café Zwaneveld, Oosteind 33 in Norg

Dansen, feesten en de allerfoutste hits (die eigenlijk best leuk zijn): het belooft een gezellige avond te worden bij Café Zwaneveld. Trek je skipak aan, doe je muts op en vier dit feestje met ons mee.

 

Zondag 18 februari: een frisse neus en lekker in beweging tijdens de Warme Winter Wandeling

Vertrek om 10:00 uur bij Theehuis de Bosrand, Donderseweg 7 in Norg

Zondag 18 februari 2018 organiseren we, hopelijk in een winters landschap!, in samenwerking met De Bosrand en Staatsbosbeheer een Warme Winter Wandeling rondom het Noordsche Veld en de Peestermaden.

Boswachter Albert Broekman neemt jullie tijdens een wandeling van ongeveer 1,5 uur mee om dit mooie stukje natuur in de achtertuin van Norg te ontdekken. Samen met De Bosrand heeft Staatsbosbeheer plannen om in deze omgeving een beheerkantoor, informatiepaviljoen met speelnatuur en verschillende dagrecreatieve activiteiten te realiseren. Tijdens de wandeling vertellen ze hier meer over. De wandeling start om 10.00 uur bij De Bosrand, Donderseweg 7 en na de wandeling brandt het kampvuur bij de Bosrand en is er voor iedereen een kopje warme choco of glühwein en een kop snert. De kosten zijn € 5 p.p. inclusief eten en drinken.

 

Zondag 18 februari: Buurtsportdag

13:30 – 17:00 uur, de Brinkhof, Brink 1 in Norg

Op de laatste dag van de NorgerLympics staat de buurtsportdag op het programma, waaraan 12 buurten en buitendorpen meedoen. De buurtburgemeesters zijn inmiddels druk op zoek naar deelnemers, die gaan meedoen aan de volgende onderdelen: biatlon, floorball, klaverjassen, ijsblokken stapelen, sneeuwbal werpen, curling en een stoelendans. We sluiten de dag af met een winters stamppotbuffet. Publiek is van harte welkom en kinderen die dat leuk vinden kunnen meedoen met ijsblokken stapelen en sneeuwbalwerpen.

 

AANMELDEN

Heb je na het lezen van bovenstaand programma zin gekregen om mee te doen met één van de activiteiten, dan kun je je aanmelden bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 0592-613213.