“Wat hebben we met elkaar een geweldige eerste editie van de Norgerlympics beleefd. Dankzij de formidabele inzet van de verenigingen en sportaanbieders mogen we gerust zeggen dat het op alle terreinen een succes was. We hebben niet alleen gepresteerd en plezier gehad, we hebben er ook van geleerd. Door samen te werken kun je veel meer bereiken dan als vereniging alleen. Samen zijn we veel beter in staat om de verenigingen en Norg op de kaart te zetten. Door samenwerking kunnen nieuwe sportactiviteiten ontstaan en oude weer tot leven komen.” Dat zegt Feliz Goos van de Stichting Beweegdorp Norg.

De evaluaties van de Norgerlympics-editie van 2012 zijn achter de rug, de voorbereidingen voor 2013 in volle gang. Goos: “We hebben geleerd dat sommige combinaties van sportactiviteiten elkaar versterken. Er zijn dus dingen die we in 2013 beter kunnen doen. Op zoek gaan naar activiteiten die elkaar versterken, aandacht voor de planning van een aantal activiteiten, de communicatie en verkeer. Uiteindelijk hebben we een meer dan goed gevoel aan de eerste Norgerlympics overgehouden en is er energie volop om te beginnen met de voorbereiding van de Norgerlympics 2013.”

Norgerlympics 2013, de eerste schetsen

De Norgerlympics 2013 vinden plaats tussen zaterdag 15 juni (openingsceremonie) en vrijdag 28 juni (sluitingsceremonie). Gezondheid is een groot goed. “Die gedachte willen we tot uitdrukking brengen bij de openingsceremonie 2013”, stelt Goos. “De openingsceremonie zal bestaan uit de Samenloop voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. Op heel bijzondere wijze willen we op die dag de Norgerlympische vlam ontsteken en steun bieden aan al die mensen voor wie gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is. Naast bewegen zal er ook uitbundig aandacht komen cultuur en krijgen de verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren. Uiteraard weer op de Brinkhofweide. Op vrijdag de 28ste juni 2013 willen we de tweede Norgerlympics afsluiten met een spetterend feest. Een feest waarbij sport en cultuur als het ware vloeiend in elkaar overgaan. Wat en hoe is nog een verrassing.”

Bijeenkomst woensdag 28 november 2012

Op 28 november gaat de Stichting Beweegdorp Norg met de sportverenigingen en -aanbieders in gesprek over de verdere vormgeving van Norgerlympics in 2013. de bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Karsten en begint om 20.00 uur. Feliz Goos: “We stellen het op prijs als de opkomst zo groot mogelijk is, omdat we op deze bijeenkomst de eerste schetsen willen omzetten naar de grote lijnen. Ieders aanwezigheid en inbreng wordt dus zéér op prijs gesteld. We hebben er alle vertrouwen in dat we aan het eind van die bijeenkomst de Norgerlympics 2013 in grote lijnen kunnen vaststellen. En zodoende meer tijd hebben om alles goed voor te bereiden.”