In juni staat Norg weer in het teken van de ‘NorgerLympics’. Op de Brinkhofweide leggen we de hele week een grote zandvlakte neer, die voor diverse beach toernooien gebruikt gaat worden. Daarnaast staan er voldoende activiteiten op het programma die niet ‘zand-gebonden’ zijn, zoals wandelen en fietsen. Ook zetten we een tent op het terrein met lekkere picknickbanken, waar het voor- of na je activiteit goed toeven is. Het Dr. Nassaucollege gebruikt het zand overdag voor het verzorgen van hun reguliere gymlessen op het zand. In de middag- en avonduren zorgt Beweegdorp Norg samen met plaatselijke verenigingen en organisaties voor de invulling. Hierbij het programma:

Zand-speel-dag

De NorgerLympics starten op woensdag 15 juni met een zand-speel-dag voor de jeugd. Vanaf 10:00 uur kunnen ouders met hun peutertjes terecht op de Brinkhofweide voor het maken van zandkastelen, of om gewoon lekker met een schepje, emmertje en eventueel wat water te spelen. ’s Middags verzorgen de sport- en cultuurcoaches van de Gemeente Noordenveld een activiteit waar je kunt kliederen met water en smeren met modder. Alle basisschoolkinderen hebben zich hiervoor al kunnen opgeven via de activiteitenladder.

Wandel-sport-dag

Donderdag 16 juni staat in het teken van wandelen. Deze laagdrempelige sport wint steeds meer aan populariteit; ook in Norg zijn er regelmatig clubjes op pad. Bel of app je wandelmaatjes en doe gezellig samen mee! Deelname kost € 2,00 p.p. (inclusief een kopje koffie na afloop) en je kunt kiezen uit één van onderstaande activiteiten:

  • een ‘sportieve’ wandeling onder leiding van wandeltrainer Marleen Riegman, waarbij je onderweg uitleg krijgt over wandeltechniek en hele leuke en gevarieerde opdrachten gaat doen; of
  • een ‘gewone’ wandeling van een kilometer of 10, uitgezet door Henny Bakker. We verklappen nog niet waar de route precies langs gaat, maar de tocht voert zeker (en misschien wel voor de laatste keer) over het ongeschonden Oosterveld.

Fiets-sport-dag

In de gemeente Noordenveld wordt op dit moment, vooral achter de schermen, hard gewerkt aan de totstandkoming van zes vaste ATB-routes. Op vrijdag 17 juni zal Harold Veldkamp, projectleider, een korte presentatie houden over de stand van zaken met betrekking tot de nieuw aan te leggen routes. Mountainbikers en overige belangstellenden nodigen we hierbij van harte uit de presentatie bij te wonen, die om 19:00 uur begint bij Café Zwaneveld.

Vervolgens neemt Harry Elema de fietsers mee het bos in voor een korte clinic, gevolgd door een toertochtje. Harry is bij het ATB project betrokken als route-uitzetter en kent alle paadjes in het bos! Deze activiteit is geschikt voor zowel beginners al gevorderden en kost € 2,00 p.p., inclusief een verfrissend drankje na afloop. Kinderen zijn ook van harte welkom, zij betalen € 1,00 en krijgen van ons een glaasje ranja. Deelname is uitsluitend mogelijk indien je in het bezit bent van een eigen fiets en een helm (verplicht!).

Het heeft niets met fietsen te maken, maar op vrijdagavond organiseren enkele leden van GOMOS een voetvolley toernooi op onze zandvlakte. Spectaculaire acties, ‘zandhappen’ en een hoop gezelligheid, het belooft een leuke avond te worden!

Zand-sport-dag

Op zaterdag 18 juni organiseert GOMOS ’s ochtends een beachsoccer toernooi voor jeugdleden. ’s Middags staat het inmiddels traditionele beachvolleybaltoernooi op het programma, wat ongetwijfeld weer een hoop strijd en mooie acties op zal leveren. Enkele oud-leden van NOVOK staan voor de organisatie. Het laatste toernooi op deze dag is het beachkorfbaltoernooi van korfbalvereniging DES. Een snelle en dynamische vorm van korfbal, waarbij 4 tegen 4 wordt gespeeld en de wedstrijden niet lang duren, waardoor het erg aantrekkelijk is om naar te kijken.

Buurt-sport-dag

Eerst even uitslapen op zondag, maar dan gaan we los met de buurt-sport-dag, die om 12:30 uur begint met een hardloopwedstrijd, vanuit Langelo naar de Brinkhofweide. Daarna staat klootschieten, klaverjassen, peanutbal en levend tafelvoetbal op het programma. We sluiten af met een estafette, waarbij alle teams tegelijk in de baan komen. Het belooft een gezellige en sportieve middag te worden, waaraan hopelijk zoveel mogelijk mensen mee doen.

BBQ

Beweegdorp Norg bestaat dit jaar 5 jaar en dat willen we vieren. Daarom sluiten we de NorgerLympics af met een mega BBQ voor het hele dorp! Buurtteams en hun familieleden, toeschouwers, organisatoren en alle mensen die Beweegdorp Norg een warm hart toedragen zijn van harte welkom! De BBQ begint om 17:00 uur en de kosten bedragen € 12,50 p.p., exclusief drankjes. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,00, inclusief een bon voor een ijsje.

Aanmelden en informatie

Denk je na het lezen van bovenstaand artikel: leuk, ik ga ergens aan mee doen, dan kun je je aanmelden bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of telefonisch 0592-613213. Maar je kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met de organiserende vereniging. Doen hoor, als je deze zomer een unieke belevenis wilt hebben!