Voor het Sportgala Noordenveld zijn drie Norger sportevenementen genomineerd. Het betreft dePaardencross van Norg, het top D- en C-juniorentoernooi FC Groningen/Gomos en deNorgerlympics (diverse sporten). Er kan gestemd worden via de website van de Stichting Sportstimulering Noordenveld, www.sportstimuleringnoordenveld.nl. Ook de Kortebaan Draverij Roden en de Avondwandelvierdaagse Peize zijn genomineerd als sportevenement van 2012 in de gemeente Noordenveld. De stemmen tellen voor de helft mee, een jury is voor de andere helft medebepalend

Sportgala op 19 januari in De Pompstee

Het Sportgala Noordenveld – op zaterdag 19 januari 2013 – wordt georganiseerd door de Stichting Sportstimulering Noordenveld, in samenwerking met De Pompstee, de Krant en de gemeente Noordenveld. Tijdens deze avond zal bekend worden gemaakt wie verkozen is tot de beste of meest opvallende sporters van het jaar 2012. De onderstaande categorieën worden gehuldigd: Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar, Sporter(s) met een beperking van het Jaar, Sporttalent van het jaar, Sportevenement van het jaar en de  Sportploeg van het jaar. Tevens zal dit jaar Sport Ouevreprijs van het jaar 2012 bekend worden gemaakt.

In De Krant van 20 november 2012 zijn alle genomineerden bekend gemaakt. In de daarop volgende weken worden ze, ook in De Krant allemaal voorgesteld. De stemming start op 20 november, en sluit op 31 december 24.00 uur.

Onder de genomineerden bij de sportvrouw zit Lucie Stevens (paardensport), bij de sportploegen is korfbalvereniging DES genomineerd, Flotar is genomineerd bij de sporters met een beperking. Juliëtte Hekman (zwemmen) behoort tot de kanshebbers als sporttalent.