‘Norg Ontmoet & Norg Actief’

De afgelopen tijd zijn er bij diverse organisaties signalen opgepikt dat er in Norg behoefte is aan een ontmoetingsplek voor senioren die die behoefte hebben aan een praatje, een beetje beweging, een kopje koffie of die er gewoon eens uit willen.

Groenzorg Norg, de buurt- en Noordenveldwerkers van Welzijn in Noordenveld en de gemeente, het wijkteam van Icare, de Wiekslag, de Margarethakerk en Beweegdorp Norg hebben daarop de koppen bij elkaar gestoken en zijn gekomen tot een nieuw initiatief. Vol trots lanceren wij ‘Norg Ontmoet & Norg Actief’.

 

Programma

Vanaf 1 mei aanstaande staan de deuren van de Margarethahoeve elke dinsdagmiddag tussen 13:30 en 15:00 uur wagenwijd open. Je kunt hier vrij naar binnen lopen voor een praatje en een gratis kopje koffie of thee, verzorgd door vrijwilligers. Mocht er behoefte aan zijn, dan kan er een spelletje gespeeld worden, maar in de basis gaat het om elkaar gezellig ontmoeten, waarbij niets hoeft en alles mag.

Op donderdag zijn er laagdrempelige activiteiten in de Brinkhof. Zo kan er op19 april, 17 mei & 14 juni mee worden gedaan met stoelgymnastiek onder leiding van Koosje Meiborg, staat er op 26 april, 24 mei & 21 juni sjoelen op het programma en worden er op 3 mei, 31 mei & 28 juni spelletjes gespeeld. Gert van der Waal van Tourist-Tours heeft de begeleiding in handen. In verband met zaalhuur en professionele begeleiding zijn bovengenoemde activiteiten niet gratis. Ook niet duur, want u kunt al meedoen voor slechts € 2,50 per keer, of aan alle activiteiten voor € 20,00.

Vervoer

Wilt u graag meedoen, maar is het vervoer een probleem, dan lossen wij dat probleem graag voor u op. Groenzorg Norg vervoert u gratis van huis naar de Margarethakerk of de Brinkhof en brengt u uiteraard weer terug. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is te bellen met 0592-615970.

Aanmelden

Voor inloop & ontmoeting op dinsdagmiddag in de Margarethahoeve hoeft u zich niet aan te melden, u kunt hier vrij naar binnen lopen. Voor de activiteiten op donderdagmiddag in de Brinkhof dient u zich wel aan te melden bij Afien Baving van Beweegdorp Norg, via info@beweegdorpnorg.nlof 0592-613213. Ook voor al uw vragen!