Infoavond op donderdag 13 oktober

In 2021 werd het ‘Dorpsplan Norg 2030’ gepresenteerd, waarin wensen en ideeën van            verenigingen, clubs, organisaties én inwoners werden gebundeld. In dit plan is onder meer te lezen dat de wens bestaat voor meer verbinding tussen kunst, cultuur, sport en evenementen. Daarop voortbordurend (én getriggerd door twee heren die hierover een ballonnetje hebben opgelaten …) bedachten Beweegdorp Norg en de cultuurcoach van Welzijn in Noordenveld een nieuw concept: KunstReden.

Wat is de kracht van kunst en cultuur? Wat is de werking ervan op het welbevinden van jou als bewoner van Noordenveld? Actief bezig zijn met kunst en cultuur biedt kinderen, jongeren en volwassenen mogelijkheden om zelf vorm te geven aan de manier waarop ze in de wereld staan, aan hun relatie met anderen en met de samenleving en dus aan hun identiteit.  

Kunst en cultuur vergroten bovendien het levensgeluk: er komt plezier in het leven, de sleur wordt doorbroken en hersenfuncties worden uitgedaagd en gestimuleerd. Met KunstReden willen we jou door kunst en cultuur in beweging krijgen. Wij zorgen ervoor dat jij op een laagdrempelige manier jouw creatieve talenten ontwikkeld, lekker naar buiten gaat, nieuwe mensen ontmoet én dat jij je fitter voelt!  

Ons programma duurt drie maanden, waarin je steeds één keer op een doordeweekse avond in groepsverband bij elkaar komt voor een culturele of creatieve activiteit, en één keer op zaterdagochtend voor een wandeling. Daarmee gaan we van start op 27 oktober en we sluiten het programma af op 28 januari.

Elke maand heeft een eigen thema, te weten ‘Film   & Fotografie’, ‘Muziek’ en ‘Natuur’. Binnen deze kaders bieden wij activiteiten aan, waarbij we indien mogelijk een activiteit op de avond koppelen met de daaropvolgende wandeling. 

Als voorbeeld kijken we om te beginnen op donderdagavond de oude dorpsfilm van Norg en gaan we op zaterdagochtend op pad met een gids van de Historische Vereniging Norch. Hij neemt je mee voor een wandeling door het dorp, langs plekken die in de film aan bod zijn gekomen. Of je bouwt van een schoenendoos je eigen camera (en gaat daarmee zelf foto’s maken tijdens je volgende wandeling), je schrijft een haiku, je gaat bloemschikken en djembé spelen. Om maar eens wat te noemen …

Voor meer tekst en uitleg informeren we een informatieavond op donderdag 13 oktober aanstaande, om 19:00 uur in de ruimte van Welzijn in Noordenveld in de Brinkhof. Cultuurcoach Sacha Kraan van WiN zal een inleiding verzorgen en vertellen waarom kunst & cultuur zo belangrijk zijn voor je persoonlijke ontwikkeling en je creativiteit. En waarom het zoveel voordelen oplevert om dit te combineren met beweging. Projectleider Afien Auwema van Beweegdorp Norg geeft een uitgebreide toelichting op de inhoud van het programma en diverse partijen vertellen over hun eigen rol daarin. We delen het exacte programma uit, er is gelegenheid tot het stellen van vragen en je kunt je direct aanmelden als deelnemer.

Dankzij subsidie van de gemeente Noordenveld kost deelname aan KunstReden slechts € 75. Wil je meedoen maar is de prijs te hoog? Wij laten tien personen gratis deelnemen. Betaling in termijnen is eveneens mogelijk. Informeer maar de mogelijkheden!

Meer weten? Aanmelden voor de informatieavond? Of alvast het programma ontvangen? Neem gerust contact op met cultuurcoach Sacha Kraan van WiN, via sachakraan@stwin.nl of 06-83409048 of Afien Auwema van Beweegdorp Norg, via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.