In april 2020 hadden we het plan opgevat om in Norg te starten met ‘Maatjes Fietsen’. U begrijpt vast wel waarom dat niet is doorgegaan … Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden, wordt het tijd om ons plan weer af te stoffen.

Wat is Maatjes Fietsen?

Iedereen die graag fietst, maar geen fietsmaatje heeft kan wekelijks op maandagmiddag aansluiten bij onze maatjesfietsgroep. We stappen op de fiets voor een route van ongeveer 25 kilometer langs knooppunten in de omgeving van Norg. Onderweg wordt er even gestopt voor een drankje, om daarna de weg te vervolgen. 

De begeleiding is in de opstartfase in handen van Afien Baving van Beweegdorp Norg en de groep wordt daarna ondergebracht bij de vaste activiteiten van Welzijn in Noordenveld. Het is onze bedoeling dat er elke week iemand anders uit de groep de route gaat uitzetten. Verder maken we een WhatsApp groep, waardoor deelnemers ook zelfstandig contact met elkaar kunnen onderhouden en buiten de vaste fietsmiddag af kunnen spreken. Wij hopen dat veel mensen op deze manier hun hobby weer kunnen oppakken en vooral dat ze veel plezier hebben. 

De eerste keer ‘Maatjes Fietsen’ is gepland op maandag 14 juni en we vertrekken om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de sporthalzijde van de Brinkhof. Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.