Beachkorfbal en slotavond wandelvierdaagse

Enorm geslaagd. Dat geldt zowel voor de eerste editie van het beachkorfbal in Norg als de avondwandelvierdaagse, die een groot deel van het dorp en omliggende regio vier avonden in z’n greep hield. Het beachkorfbal werd georganiseerd door korfbalvereniging DES en wandelvereniging Eendracht uit Assen tekende voor de perfecte uitvoering van de wandelvierdaagse.

Jong, oud, buren, vrienden en vriendinnen, kinderen van scholen, dames van Vrouwen van Nu. Het leek wel of alle instellingen, verenigingen en organisaties afgevaardigden mee hadden lopen met de vierdaagse. De slotavond was een feestelijke. De gevaarlijke oversteekplaatsen werd ook nu weer goed beveiligd door de verkeersregelaars. De tocht die deels door het bos tussen Eenerstraat en de Postmaatseweg voerde was fraai met hier en daar heuse klimmetjes en bomen midden op het pad. Voor de kinderwagens en buggy’s werden ter plekke omleidingen bedacht.

Controle en drinken was er bij het zwembad. COOP-eigenaar Jaap Spithost voorzag de wandelaars aan de vijf en tien kilometer eveneens van stroopwafels en ontbijtkoek. Het ging er allemaal in als… Bij het Bewegingscentrum aan de Eenerstraat moesten de deelnemers zich afmelden en kregen ze een vierdaagse medaille en een vaantje van de Norgerlympics. Achter de muziek van De Vooruitgang aan werd vervolgens het laatste deel van de tocht afgelegd richting Brinkhofweide waar de deelnemers werden opgewacht door familie en kennissen met bloemen.

Daar werd nog volop gestreden tussen de teams die zich hadden ingeschreven voor het beachkorfbal toernooi. Zowel de avondvierdaagse als het beachkorfbal zijn voor herhaling vatbaar. Vanuit het Norghouse werd nog gezellige muziek gedraaid door de DJ’s en was het nog lang gezellig. “Heerlijke en gezellige avond”, zei de moeder tegen haar dochter toen ze op de fiets naar huis stapten. “Inderdaad, zou vaker moeten, echt geweldig”, voegde de dochter er aan toe. Er achteraan fietste het zoontje van de dochter, trots met zijn medaille. En wat vond jij er van? “Ik voel me blij.”