Pieten – Gym – Festijn; kom je ook?

Op woensdag 30 november organiseren de sportinstructeurs van Beweegdorp Norg een Pieten-Gym-Festijn in de sporthal van de Brinkhof. Er is een Pieten-Pakjes-Parcoures, we gaan Ozosnel over de daken, spelen het Sint-Survival-Spel en nog veel meer. Uiteraard zorgen we voor pepernoten en iets te drinken er bij. 

Kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 zijn van harte welkom van 13:30 tot 15:00 uur. De groepen 5 tot en met 8 zijn van 15:00 tot 16:30 aan de beurt en we vinden het leuk als je verkleed komt. Deelname is helemaal gratis, je hoeft je alleen van te voren even aan te melden via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765. Graag tot woensdag!

Lees meer »

Beweegreden voor senioren

Start op 12 januari 2023

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Wij richten ons voornamelijk op de doelgroep ‘kwetsbare senioren’. Kwetsbaar in de zin van het hebben van een fysieke beperking, het hebben van weinig financiële draagkracht en/of het hebben van weinig tot geen sociale contacten. 

Dit programma zorg ervoor dat de deelnemers – iedereen uit de gemeente Noordenveld is welkom – hun sociale contacten vergroten of onderhouden. Daarnaast zal iedere deelnemer zich fitter en daardoor gezonder gaan voelen. Activiteiten in groepsverband brengen de deelnemers (weer) onder de mensen. Voor velen geldt dat het in groepsverband bewegen bijdraagt aan het plezier dat men er aan beleefd en dat maakt het weer makkelijker om vol te houden. Na elke activiteit wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe contacten worden opgedaan.

Lees meer »

Symposium ter gelegenheid van 10-jarig bestaan

Wees welkom op vrijdag 4 november!

Als afsluiting van het jaar waarin we vierden dat we 10 jaar bestonden, organiseert Beweegdorp Norg op vrijdag 4 november aanstaande een symposium, waarbij we kennis overdragen, ervaringen delen en leren van praktijkvoorbeelden. Voor de organisatie van deze middag werken we samen met Sport Drenthe en HANNN.

We ontvangen je graag in de Margarethakerk op de Brink in Norg, inloop vanaf 13:00 uur met koffie, thee en wat lekkers. Om 13:30 uur verricht wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld de opening en daarna gaan we even kort in op de geschiedenis, de uitdagingen en de ontwikkelingen betreffende Beweegdorp Norg.

Vanaf 14:00 uur bieden we workshops aan, binnen de thema’s Groen & Doen, School & Sport en Club & Kader. Elk uur kun je kiezen uit drie verschillende workshops en er zijn drie rondes. Wil je één of twee rondjes aanhaken, dan kan dat uiteraard ook. Om een goede keuze te kunnen maken, vertellen we hieronder in het kort iets over de inhoud van de workshops:

Lees meer »

Speelparadijs in de Brinkhof

Kom je ook stuiteren, knutselen en schminken in de herfstvakantie

Op dinsdag 18 oktober aanstaande organiseert Beweegdorp Norg weer een Mega-Speel-Dag voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8 en we hebben er zin in!  

Tussen 10:30 en 15:00 uur toveren we de sporthal van de Brinkhof (Brink 1 in Norg) voor één dag om tot een waar speelparadijs. We hebben diverse luchtkussens geregeld, een stormbaan, een pannakooi en nog veel meer. Voor kinderen uit de groepen 1 t/m 3 richten we een speciaal gedeelte in, waar ze rustig kunnen spelen zonder onder de voet te worden gelopen door grotere kids.

In de dorpshuiszaal kunnen de kinderen kleuren, schminken en is er een ‘bioscoop’ om rustig bij te komen als je moe bent van het spelen. Hier vind je ook oud-Hollandse spelletjes en kan er geknutseld worden; we maken onder andere Happy Stones.  

Lees meer »
Natuurbad Norg

Met KunstReden in beweging

Infoavond op donderdag 13 oktober

In 2021 werd het ‘Dorpsplan Norg 2030’ gepresenteerd, waarin wensen en ideeën van            verenigingen, clubs, organisaties én inwoners werden gebundeld. In dit plan is onder meer te lezen dat de wens bestaat voor meer verbinding tussen kunst, cultuur, sport en evenementen. Daarop voortbordurend (én getriggerd door twee heren die hierover een ballonnetje hebben opgelaten …) bedachten Beweegdorp Norg en de cultuurcoach van Welzijn in Noordenveld een nieuw concept: KunstReden.

Wat is de kracht van kunst en cultuur? Wat is de werking ervan op het welbevinden van jou als bewoner van Noordenveld? Actief bezig zijn met kunst en cultuur biedt kinderen, jongeren en volwassenen mogelijkheden om zelf vorm te geven aan de manier waarop ze in de wereld staan, aan hun relatie met anderen en met de samenleving en dus aan hun identiteit.  

Lees meer »

Spektakeltocht op zondag 23 oktober 2022

Wandel, beleef en geniet!

Wat fijn, dit jaar staat er weer een ‘ouderwetse’ Spektakeltocht op het programma! We gaan ‘de paden op, de lanen in’ op zondag 23 oktober, de laatste zondag van de herfstvakantie. De organisatie belooft weer verassende en gevarieerde wandelroutes, door de prachtige natuur rondom Norg. 

Wat hebben we voor jullie in petto? Om te beginnen een Sprookjes Tocht, helemaal leuk voor (groot)ouders en kinderen.  Deze route is 5 kilometer lang. Onderweg kom je magische sprookjesfiguren tegen en op de helft van de route hebben we ranja en een voorleesmoment. Goed vol te houden dus, ook voor jonge kinderen! We vinden het heel erg leuk als alle kinderen die mee wandelen verkleed komen! En nog leuker als de papa’s en mama’s dit ook doen 😉

We zijn blij dat dat we de Kunst & Cultuur Route weer in het programma hebben opgenomen. Volgens beproefd recept brengen we een bezoekje aan diverse kunstenaars, die in hun eigen omgeving laten zien wat voor prachtige creaties ze maken. We wandelen 10 kilometer langs verborgen paadjes, (her)ontdekt plekken, oftewel je ziet de omgeving vanuit een ander perspectief. Zo kun je zomaar terecht komen bij een dichter en in het atelier van een inwoner uit het dorp. De wandelaars worden door lokale kunstzinnige talenten meegenomen in de diversiteit van kunst en cultuur: wandel samen, luister samen, maak samen, kijk samen. Laat je onderdompelen in het mooie bos van Norg en geniet van deze belevenis!

Deelname aan zowel de Sprookjes Tocht als de Kunst & Cultuur Route kost € 5 voor kinderen tot en met 12 jaar, inclusief een medaille. Iedereen van 13 jaar en ouder betaalt € 6,50.

Lees meer »

Maar kennis met sport via Beweegclub

Deze week gaat de Beweegclub van Beweegdorp Norg weer van start. Met dit programma willen we inactieve kinderen uit groep 3 tot en met 5 kennis laten maken met het sportaanbod in Norg. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle kinderen aan sport doen. Het  is goed voor de coördinatie en de motoriek, voor algehele fitheid en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je hersenen. Bovendien krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en is het goed voor hun humeur!

Aanmelden bij de Beweegclub Norg betekent dat er gedurende 24 weken (12 weken in het komende najaar en 12 weken in het voorjaar van 2023) acht verschillende sporten uitgeprobeerd worden. Elke sport wordt drie weken achter elkaar aangeboden. We beginnen op 8 september met tennis/padel, daarna komen survival, judo en toestelgym aan bod. We hopen dat het meedoen aan verschillende activiteiten de kinderen helpt om uiteindelijk te kiezen voor de sport die ze zelf het allerleukste vinden. We denken dat dit een belangrijke voorwaarde is om vol te houden. 

Lees meer »
zandkasteel

Drie dagen Zon, zee en strand op Sport & Spel festival

We zijn weer druk bezig met de voorbereiding voor het Sport & Spel Festival in Norg, een mooie afsluiting van de zomervakantie voor kids uit groep 3 t/m 8. Dit evenement vindt plaats op dinsdag 23-, woensdag 24- en donderdag 25 augustus 2022, steeds van 09:30 tot 15:30 uur. 

Het thema van dit jaar is ‘Zon, Zee & Strand’. De eerste dag zijn we te gast in het Molenduinbad; de ochtend staat in het teken van een zonnige speurtocht, van zandkastelen bouwen en van het knutselen van een gekke vis. Na de lunch nemen we met z’n allen een duik in de Molenduinbadzee. Vergeet je zwembroek niet! 

Lees meer »