Leuke activiteiten voor groep 3 tot en met 8

Hoera, we mogen van de gemeente Noordenveld een activiteit voor de basisschooljeugd organiseren in de meivakantie. Dat gaan we doen op donderdag 6 mei van 13:30 tot 16:00 uur, op het sportveld van v.v. GOMOS in Norg.

We hebben vier toffe workshops voor jullie geregeld: boksen, hiphop, gezonde traktaties maken (én lekker opeten) en iets heel bijzonders, namelijk de Skippybal DrumRace. In deze workshop ga je lekkere ritmes slaan op vrolijke muziek. Met een skippybal als trommel! En is het liedje gespeeld, dan pakken we de skippybal uit de mand. We springen over een parcours en raken mooi opgewarmd om weer met een nieuwe song mee te spelen. Klaar voor de start? Boem, ploing, boem, boem, ploing!

In verband met de Corona regels verloopt de middag misschien iets anders dan je van ons gewend bent. Geen vrolijke instuif, maar een strak georganiseerd evenement. Bij aankomst wordt iedereen verdeeld in vier groepen, globaal op leeftijd. Alle deelnemers doen mee aan alle workshops, na een half uurtje draaien we door naar het volgende onderdeel. Vanwege Corona mogen ouders hun kinderen halen en brengen, maar zijn ze helaas niet welkom om te blijven kijken. Maar lieve ouders, wees gerust; wij passen goed op jullie kroost!


Deelname kost € 5 p.p., inclusief water, ranja en vers fruit. Er kunnen maximaal 80 kinderen meedoen, dus meld je snel aan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-37430610. Ook voor al je vragen. 

Lekkere-trek-tochten op 1 en 2 mei

Wandel of fiets gezellig mee!

Kokerij Suytvelde en Te Plek Catering organiseren, samen met Beweegdorp Norg, in het weekend van 1 en 2 mei 2021 de ‘Lekkere-Trek-Tocht’. 

Veel deelnemers van de Spektakeltocht hebben de afgelopen jaren in de herfstvakantie kennis kunnen maken met de kookkunsten van Hilbrand Kamminga en Altinus Okken van bovenstaande bedrijven. Tijdens de Proef & Beleef Tochten hebben zij hun sporen ruimschoots verdiend. Beide heren en hun partners hebben ontzettend veel zin om dit voorjaar een beetje positiviteit en wat lekkers uit te delen!  

Zowel op zaterdag 1- als op zondag 2 mei kun je je aanmelden voor een fijne wandeling of een mooie fietstocht. We hebben twee ‘Lekkere-Trek-Wandeltochten’ uitgezet; ééntje van 4,5 kilometer voor gezinnen met (jonge) kinderen, langs speeltuinen en met een leuke ‘speurneuzen’ opdracht voor onderweg en ééntje – voor de echte wandelaars – van een kilometer of 10 door het bos. Hou je meer van fietsen, dan kun je meedoen met onze ‘Lekkere-Trek-Fietstocht’ van ongeveer 40 kilometer. 

Lees meer »

Kom lekker buiten sporten!

Nu de sportclubs die binnen trainen hun lessen nog niet weer op kunnen pakken, heeft Beweegdorp Norg, in samenwerking met de plaatselijke sportverenigingen, een plan bedacht om de jeugd in beweging te houden. 

Op elke doordeweekse dag organiseren wij sportactiviteiten waaraan alle basisschoolkinderen uit de voormalige gemeente Norg mee kunnen doen. Kinderen die lid zijn van een sportclub hoeven hiervoor niet te betalen, alle andere kids betalen € 1 per training.

We gaan direct na de voorjaarsvakantie starten met onderstaande activiteiten en stoppen daar weer mee als de verenigingen hun reguliere trainingen weer op kunnen starten. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via irmavarwijk@hotmail.com of 06-11031234. 

Lees meer »

Werkdag onderbreken voor thuiswerkers

Zit je ook al maanden thuis te werken en neemt je motivatie af? Wij gaan je helpen om je werkdagen energiek door te komen! Dat doen we met ons nieuwe programma ‘Lunch Break voor Thuiswerkers’. Wat gaan we doen?

Elke werkdag rond 12:15 uur laten we van ons horen. Op dinsdag en donderdag gaan we met z’n allen via Zoom een online sportlesje doen van 20-30 minuten. Deze les doe je voorlopig gewoon in je eigen woning en het kan van alles zijn, bijvoorbeeld een pittige intervaltraining of een lesje stoelyoga. Op de andere dagen ontvang je van ons voedingstips, leefstijltips, wandeltips, tips over een juiste werkhouding, om mindful te wandelen of kleine oefeningen om achter je bureau te doen. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van heel veel professionals, die het allemaal heel erg leuk vinden om hun steentje bij te dragen. We werken samen met het Bewegingscentrum, huisarts Margreet Teelken, Bea Hoekstra therapie, coaching en training, leefstijl- en re-integratiecoach Barbara Kalb, stress- en burn-outcoach Miranda Maris, Fysiotherapiepraktijk De Roef, Fysiotherapie Norg, Yogadocent Karen van den Bergh, loopbaanbegeleider en mindfulnesstrainer Ita Duursema en Lya Koornneef, Mindful Walk trainer.

Lees meer »

Wandelen kan altijd

Er zijn vier nieuwe wandelingen uitgezet in de omgeving van Norg.  Om te genieten van de omgeving en lichaamsbeweging te hebben in deze tijd van veel thuis zijn.

De eerste gaat naar Huis ter Heide, waar het mooi wandelen is aan de Koeleweg. Natuurlijk is het ook fijn lopen bij Mensinge, tussen Roden en Lieveren, waar een mooie route is uitgezet. Een aanrader van Afien is een route van zeven kilometer in de omgeving van Veenhuizen. Het leuke van de wandeling rond Zeijen zijn de kleine gedichtjes en andere verrassingen die je onderweg tegenkomt.

Je treft ze aan op de aparte pagina

Thuis met kerstmis: kerstquiz voor het hele gezin!

Vieren we kerst met de hele familie? Kunnen we wel of niet uit eten? Het zijn – dankzij Corona – gekke en onzekere tijden. Geïnspireerd door het succes van de Dorpsquiz in augustus, gaan wij (Tineke Koopman, Willy Auwema, Erwin de Haan, Guido Koolen en Afien Baving namens Beweegdorp Norg) er voor zorgen dat je dit jaar een onvergetelijke kerst gaat vieren met je eigen gezin!

We willen nog niet al te veel verklappen, maar vertellen alvast dat je beide kerstdagen de tijd hebt om diverse vragen en opdrachten te maken. Twee dagen, want kerst moet ook gewoon relaxt en ontspannen zijn… Tipje van de sluier: elke dag sturen we jullie naar buiten voor een fijne wandeling met leuke opdrachten, er mag gekleurd en geknutseld worden en we zijn allerlei leuke quizvragen aan het verzinnen.

Lees meer »
sportinstructeur blaas op fluit

‘Samen maken we het verschil!’

Diverse sport- en beweegorganisaties uit Norg (gemeente Noordenveld) hebben de handen ineengeslagen en ook contractueel vastgelegd om te komen tot een unieke samenwerking. Een samenwerking die ervoor gaat zorgen dat:

  • Kinderen met veel plezier de sport van hun keuze in hun eigen dorp kunnen (blijven) beoefenen
  • Het bestaande sport- en beweegaanbod kan worden gecontinueerd en verbeterd
  • Norg nog aantrekkelijker wordt voor inwoners en toeristen
  • Kinderen hun motorische vaardigheden, waaronder zwemvaardigheden (herinvoering zwemonderwijs/’natte’ gymnastiek) verbeteren, 
  • Een aantal gekwalificeerde sportinstructeurs/docenten op MBO en HBO niveau een prachtige en zeer diverse baan krijgen

Zie verder pagina Sportinstructeurs

Sport & Spel Instuif op 13 oktober in de Brinkhof

Op dinsdag 13 oktober aanstaande organiseert Beweegdorp Norg een gezellige en creatieve Sport & Spel Instuif voor kinderen van groep 3 t/m groep 8, in de Brinkhof in Norg.

Tussen 13:30 en 16:00 uur kun je in de sporthal stuiteren op de tumblingbaan, je uitleven bij het freerunnen, voetballen in de pannakooi of springen op de Piratenboot. In de dorpshuiszaal kunnen de kinderen kleuren, schminken en knutselen met het IVN. 

In verband met corona geniet het onze voorkeur dat ouders hun kinderen halen en brengen en niet de hele middag blijven kijken. Er is voldoende begeleiding aanwezig om de kinderen in de gaten te houden en we noteren van alle ouders het telefoonnummer voor noodgevallen.

Lees meer »