Het altijd aanwezige vuur bij de NTV is afgelopen weekend  verder aangewakkerd door de Norgerlympics.  Op zaterdag was er in het kader van de Norgerlympics  een invitatietoernooi voor senioren en op zondag voor de jeugd.  Leden van de NTV konden aan dit dubbeltoernooi deelnemen door een niet-lid van de vereniging uit te nodigen als partner. De Norgerlympische gedachte is door dit toernooi tot ver over de provincie- en landsgrenzen uitgedragen, want van Jubbega tot Moskou waren er gastspelers op het zonnige Tennispark aanwezig.

Na verwelkoming van de senioren werden er tot de lunch in drie categorieën wedstrijden gespeeld. Het programma werd onderbroken door met alle deelnemers een wandeling door Norg te maken met als doel om ons mooie dorp te laten zien en een bezoek te brengen aan een andere Norgerlympische sport.  Het eindpunt was de manege. Liggend in het gras bij de manege genoten de deelnemers van een door Anne en Hilly van der West voorbereide lunch en werden de activiteiten van de paardensport bewonderd.  Na de lunch troffen dezelfde koppels elkaar opnieuw voor een revanche. Om vier uur werden uiteindelijk de winnaars gehuldigd en op het erepodium van de NTV mochten zij de echte, door de Stichting Beweegdorp Norg beschikbaar gestelde Norgerlympische medailles in ontvangst nemen. In de categorie GOUD gingen Henk Scheltens en Nienke Verlaan met een gouden medaille naar huis. In de categorie Zilver was er een gouden plak voor Allard van Engelenhoven en Matthijs Hendriks en in de catergorie Brons mochten Johan Tip en Jan Tip de gouden plak in ontvangst nemen.

Zondag was het park opnieuw gevuld met deelnemers uit alle windstreken maar nu was het de jeugd. Na verwelkoming van alle gasten werden de spelers uitgenodigd om mee te doen aan een door Ellen Wagteveld opgezet warming-up programma. Met het ene oog op de prachtige medailles en het andere oog op de tegenstander gericht genoten de kinderen van dit invitatietoernooi onder leiding van Margriet Bouma en Siska Knol. Vanwege de regen moest het programma iets eerder worden beëindigd dan gepland,  maar er waren voldoende wedstijden gespeeld om de kampioenen te kunnen huldigen. In de categorie Groen was het goud voor Mirthe Dijkstra en Anneke, het zilver voor Elke de Jong en Rachel Oonk en het brons voor Ellen Mulder en Daphne Flik. In de categorie Oranje was er een gouden plak voor Marijn Hoffer en Anna, het zilver was voor Lisa v.d. Berg en Floor Wagteveld en Rens Dijkstra en Martijn kregen een prachtige bronzen medaille omgehangen.

De NTV en Stichting Beweegdorp Norg kunnen terugzien op een grenzeloos mooi tennisweekend. Samengevat concludeerde Frits Muller: “wie hier vandaag niet bij is geweest, heeft iets gemist”.