Voor iedereen van 65 jaar en ouder die nog zelfstandig woont

Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Naast lichamelijk letsel kan het ook uw zelfvertrouwen aantasten. Wat op termijn weer kan leiden tot het verlies van mobiliteit…

Wilt u valgevaarlijke situaties leren herkennen en leren wat u kunt doen om het risico op een val te verminderen? Wilt u meer zelfvertrouwen krijgen en valangst overwinnen? Doe dan mee met een gratis cursus valpreventie, waarvoor de gemeente Noordenveld subsidie beschikbaar heeft gesteld. De cursussen worden georganiseerd door Welzijn in Noordenveld, Beweegdorp Norg, Roden Fit & Gezond en Peize in Beweging en gegeven door fysiotherapeuten bij u uit de buurt. Zij bepalen zelf de inhoud van de les aan de hand van de programma’s In Balans, Vallen Verleden Tijd en Otago.

Wat u krijgt aangeboden hangt af van de plaats en het tijdstip waarop u wenst mee te doen. In Roden wordt er les gegeven op dinsdagmiddag en vrijdagochtend, in Peize op dinsdag- en vrijdagochtend en in Norg op woensdagochtend en donderdagmiddag. In alle groepen maken we u gedurende twaalf weken bewust van gevaarlijke situaties en leert u wat u zelf kunt doen om het risico op vallen te verminderen. Verder werken we aan algehele fitheid en trainen we spierkracht en evenwicht.

Het programma start in week 48, ergens tussen dinsdag 28 november en vrijdag 1 december, afhankelijk van uw keuze voor locatie en dagdeel. U krijgt tijdens de eerste bijeenkomst tekst en uitleg over de inhoud van het programma en maakt kennis met de fysiotherapeut en de begeleider van de groep. De week daarop starten de trainingen. In het programma krijgt u ook vier keer een voorlichtingsbijeenkomst aangeboden, om u van extra informatie over een gezonde leefstijl te voorzien. Dit doen we voor alle groepen gelijktijdig. Met een gezellige High Tea sluiten we het programma gezamenlijk af.

Wilt u meedoen, dan kunt u zich tot en met 27 november aanmelden via het Servicebureau van Welzijn in Noordenveld, 050-3176500. Geef bij uw aanmelding aan op welke dag en in welke plaats u wenst mee te doen. Indeling van de groepen gaat op basis van beschikbaarheid en we kunnen maximaal 12 deelnemers per groep plaatsen. Hier kunt u ook onze brochure aanvragen, waarin meer concrete informatie staat.

Wilt u inhoudelijk nog iets weten, neem dan gerust contact op met sportcoach Wouter Meertens van WiN via 050-3176500 of Afien Auwema van Beweegdorp Norg, 06-57133765.