Er is sprake van een noviteit voorafgaand en tijdens de Norgerlympics, namelijk; de verbinding van bewegen aan gezond eten. Dat hadden we nog niet gedaan! Gewichtsconsulente Barbara Kalb van Vita Vief heeft een aantal verantwoorde menu’s gemaakt. (Vlees, vis, brood, sla, vegetarisch). Supermarkten C1000 Bonder en Coop Jaap Spithost zullen deze aanbieden in een speciaal schap in de winkel. Deze worden naar eigen inzicht door de supermarkten gewisseld.

Daarnaast zullen in de omgeving van datzelfde schap de overige menukaarten hangen, die makkelijk door de klant af te scheuren en mee te nemen is. Zo ongeveer werkt het ook bij ambachtelijke Bakkerij Van Esch, Slager Huisman en Vishandel Woltjer. De klant kan overal alle menu’s afscheuren en meenemen en is vrij in de keuze waar hij/zij de producten afneemt.

Er is rekening gehouden met de drukke activiteiten; daarom zijn nagenoeg alle gerechten in een handomdraai op tafel te zetten. Tijdens de Norgerlympics zijn er in Norg vele activiteiten. De klant is uiteraard vrij om te kiezen wáár hij zijn/haar aankopen doet! Wij doen enkel een gezonde aanreiking.

Coop Spithost en C1000 Bonder zullen er ook een koeling mee vullen, waar de ingrediënten voor een aantal menu’s bij elkaar liggen. Men kan er voor kiezen gelijk de ingrediënten voor het menu mee te nemen, maar ook om enkel het menu af te scheuren en mee te nemen. Er zullen gerechten met vlees en vis bij zitten, als ook vegetarische. Norgers kunnen overal terecht voor een gezond menu.

Idee is ook, dat Vita Vief een dagdeel bij Coop en een dagdeel bij C1000 staat om als gewichtsconsulente het belang van gezonde voeding toe te kunnen lichten. Grote meerwaarde van deze actie is dat de Norger overal terecht kan voor een gezond menu. Wij ondersteunen gezamenlijk het gezonde eten in ieder geval gedurende de Norgerlympics.

Bij alle deelnemers komen alle gerechten te hangen in A5- formaat, deze kan men afscheuren en meenemen. Bijvoorbeeld door bij Woltjer je vis te kopen, bij Huisman ambachtelijke vleeswaren, bij Van Esch een broodje en de overige zaken bij de supermarkten .

Bij de supermarkt kun je alle ingrediënten voor alle gerechten verkrijgen. Klant is vrij om te kopen waar hij wil, maar kan dus overal een gezond menu verkrijgen. Achterliggende gedachte is dat als je de supermarkt binnenstapt en je je bewust bent van goede en gezonde voeding dat dat z’n weerslag heeft in het aankoopgedrag van de consument.