De gemeente Noordenveld vraagt in een brief bedrijven en instellingen om het Beweegdorp Norg te steunen. Noordenveld heeft eind vorig jaar een flinke subsidie gegeven aan dit particuliere initiatief, dat zich richt op gezondheid, sport en sociale leefbaarheid in Norg en omgeving. ‘Het is van groot belang dat de overheid samen met bedrijven dergelijke initiatieven van burgers ondersteunt’, zo schrijft het college van B&W in de aanbevelingsbrief.

Met deze brief wil de Stichting Beweegdorp Norg bedrijven overtuigen om de doelstellingen te sponsoren. Eerder al werd bekend dat de Rabobank Westerkwartier/Noordenveld een meerjarige subsidie heeft gegeven uit hun leefbaarheidfonds. Ook het Groningse adviesbureau Pro Facto steunt de doelstellingen van de stichting financieel.

Met de ondersteuning organiseert de Stichting Beweegdorp Norg het hele jaar door sport- en beweegactiviteiten, en in de eerste twee weken van juli zijn de 1e Norgerlympics. Dan staat Norg twee weken lang bol van de sportieve activiteiten, zowel voor geoefende sporters als voor mensen die minder sporten. Volgens bestuurslid Feliz Goos geeft de aanbevelingsbrief van de gemeente “een extra stimulans om op volle kracht door te gaan met al hetgeen wij dit jaar en de komende jaren voor ogen hebben”.