Gezamenlijke opening van het sportseizoen op 28 augustus

Beweegdorp Norg en alle sportaanbieders hebben de handen ineengeslagen. Onder de noemer ‘Frisse Start na Corona’ beginnen we dit jaar het nieuwe sport– en beweegseizoen met een gezamenlijke open dag. Hieronder lees je wat er zoal te doen is, maar eerst bedanken we onze geldschieters:

Subsidie

De Provincie Drenthe heeft aan alle Drentse gemeenten geld beschikbaar gesteld voor een ‘Frisse start na Corona’ en de gemeente Noordenveld heeft dit budget verdubbeld. Vrijwilligersorganisaties konden en kunnen hieruit een aanvraag doen, om na alle coronaperikelen een frisse start van het nieuwe seizoen te maken. Beweegdorp Norg heeft het initiatief genomen om een aanvraag namens alle sportaanbieders in Norg te doen; samen staan we immers sterk!

De Businessclub Norg is een sportgerichte club van lokale ondernemers. Hun jaarlijkse inleg gaat deels naar hun eigen sportieve activiteiten en wordt deels gebruikt om evenementen en activiteiten ten behoeve van inwoners te ondersteunen. De Boeren Businessclub Norg heeft als motto ‘Gezond eten, Gezond bewegen en Gezond leven, mede dankzij de agrarische sector’. Beide clubs kregen lucht van ons initiatief en besloten graag hun steentje bij te dragen, omdat ons initiatief prima past binnen hun eigen doelstellingen. 

Dankzij alle subsidies, waarmee we ontzettend blij zijn, kunnen we niet alleen een open dag en een sporttoernooi voor de jeugd organiseren, maar ook alle clubs een financiële opsteker geven, zodat ze hun accommodatie kunnen opknappen, nieuwe materialen kunnen aanschaffen en ook echt weer helemaal fris en gemotiveerd aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. 

Klussen

We steken om te beginnen de handen uit de mouwen. Zaterdagochtend staat namelijk in het teken van klussen, schoonmaken en opruimen. De Norger Tennisvereniging, v.v. GOMOS, het Molenduinbad, Bewegingscentrum Norg en Survival Norg kunnen wel wat extra handjes gebruiken. Dus … vind jij het leuk om de handen uit de mouwen te steken, meld je dan bij ons aan. Alle clubs hebben een lijst van klussen gemaakt en wij matchen de klussers met de club.

Open dag

Zit je sportcarrière – om wat voor reden dan ook – in het slop? Onze open dag is dé uitgelezen kans om sportactiviteiten weer op te pakken. We verzamelen om 13:30 uur bij de Brinkhof, voor een ’rondje langs de velden’, waarbij je kennis maakt met alles wat Norg op sportgebied te beiden heeft. In de sporthal presenteren gymnastiekvereniging K&V en Badmintonclub Norg zich. Daarna wandelen we naar het sportpark aan de Eenerstraat, waar je kennis kunt maken met de Norger Tennis Vereniging, Survival Norg, Bewegingscentrum Norg, judovereniging Yuseigachi en het Molenduinbad. We sluiten af op het voetbalveld, waar niet alleen v.v. GOMOS present is, maar ook de Loogroep Norg en de Hengelsportvereniging. Iedereen die aanhaakt ontvangt van ons een goodiebag met informatie en een leuke attentie namens de sportaanbieders. Wil je liever alleen op pad, dan kan dat natuurlijk ook. Tussen 13:30 en 14:30 uur ben je welkom in de sporthal, tussen 14:00 uur en 15:30 uur aan de Eenerstraat en van 15:00 tot 16:00 uur op het voetbalveld.

Sporttoernooi

Ondertussen organiseren we van 13:30 tot 16:00 uur speciaal voor jeugd een gezellig sporttoernooitje op de velden van v.v. GOMOS. Onder leiding van onze sportinstructeurs Irma Varwijk, Jannes Siegers en Jos Hindriks worden er drie verschillende activiteiten gedaan; wat we gaan doen verklappen we nog niet, maar het belooft erg leuk te worden en het zijn sporten die niet wekelijks op het programma staan.

We delen alle deelnemers in op leeftijd – groep 1 t/m 4, groep 5 t/m 8 en voortgezet onderwijs – en we zorgen ervoor dat alle onderdelen worden aangepast op de leeftijdsgroepen, zodat er voor iedereen voldoende uitdaging is.

Jeugdleden van sportclubs worden hiervoor via hun club uitgenodigd, maar iedereen is welkom (dus ook als je bijvoorbeeld net in Norg bent komen wonen, of als je normaal gesproken in een andere plaats aan sport doet).

Corona & Aanmelden

Wij organiseren onze Frisse Start graag coronaproof. En hoewel we normaal gesproken van de zoete inval zijn, vinden we het nu toch erg belangrijk dat iedereen zich van tevoren aanmeldt. Zo zorgen we ervoor dat het op bepaalde plekken op bepaalde tijden niet te druk wordt en het helpt ons om bron- en contactonderzoek te doen, mocht dat nodig zijn. 

Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765. Ook voor al je vragen en opmerkingen. Graag tot ziens bij één van onze activiteiten op zaterdag 28 augustus!