FitenFunkids is een kort leefstijlprogramma voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar met (dreigend) overgewicht. Het programma vindt plaats in de voorjaarsvakantie en zal 3,5 dag duren. De doelstelling is om op een leuke en gezellige manier aan de slag te gaan met gezonde voeding en beweging.  De kinderen zullen drie hele dagen van 08:30 tot 17:00 aanwezig zijn en één halve dag, waarbij de lunch en tussendoortjes door ons verzorgd worden.

De week zal, onder professionele begeleiding (o.a. leefstijladviseur en diëtiste), gericht zijn op het verbeteren van de bewustwording ten aanzien van  gezonde voeding en beweging. Hierbij willen we de kinderen de positieve ervaring meegeven dat bewegen ook leuk en gezellig kan zijn en gezonde voeding ook lekker kan zijn. Daarnaast willen we de kinderen inzichtelijk maken hoeveel beweging er nodig is om bepaalde voedingsproducten te verbranden. Dit doen we o.a. door het gebruiken van een stappenteller.

Onderdeel van het programma is een voorlichting aan de ouders t.a.v. voeding en bewegen. JOGG Noordenveld (Jongeren Op Gezond Gewicht)  is een  samenwerkingspartner van FitenFunKids. Bij voldoende deelname zal er een vervolg traject gestart worden. Voor meer informatie kijk op www.molenduinbad.nl of www.bcnorg.nl .