De crossloop in de Langeloërduinen van de Loopgroep Norg trok zo’n dertig deelnemers. Jong, volwassen, man vrouw en zelfs hond. Het was een gemêleerd gezelschap dat het parcours van iets minder dan een kilometer in het bos tegenover bospaviljoen De Norgerberg diverse keren wist af te leggen. Ook na het officiële aanvangstijdstip van zeven uur stapten nog enkele deelnemer in de wedstrijd om meerdere keren het aantrekkelijk onverharde loopparcours af te leggen.

De Norgerlympics vlam brandde. Vrijwel de gehele dag was Norg en omgeving geteisterd door omvangrijke regenval. Maar aan het begin van de avond werd het droog en brak zelfs het zonnetje door. Alleen de plassen en de natte ondergrond herinnerden aan de weersomstandigheden eerder op de dag. Ook bij deze Norgerlympics-activiteit was meedoen het belangrijkste. Vijf, zes, zeven of zelfs meer rondjes? Iedereen deed het vol overgave en vol enthousiasme. En zat iemand er door… dan vormde een medeloper wel weer de stimulans om er toch nog een of twee rondjes aan vast te plakken.

Verreweg de snelste loper van het gezelschap bleek Egbert Wendel die zijn rondjes in straf tempo liep en menig andere crossloper wist te dubbelen.