Op zaterdag 28 juni wordt voor het eerst de 1-2-3-4-mijl van Norg gelopen. Een hardloopwedstrijd voor iedereen woonachtig in de regio Norg maar ook voor gasten. Jong en oud kan meedoen en je kunt je eigen afstand kiezen! De 4 mijl van Groningen is ieder jaar een groot succes en steeds meer Norgers lopen daar mee. Afgelopen jaar was er een groep die er gezamenlijk een aantal weken voor getraind heeft en met succes de 4 mijl heeft uitgelopen. We halen nu de 4 mijl naar Norg en we maken het voor iedereen mogelijk om er aan mee te doen door ook de 1, 2 en 3 mijl toe te voegen. Hardlopen is voor iedereen.

Er komt een parkoers vanaf de Brinkhofweide, 400 meter voor de kleinsten en 800 voor de groteren. Er komen verschillende starttijden voor verschillende leeftijden of grote groepen. Je kunt individueel meedoen maar ook als buurt, straat, sportvereniging, school, afvalgroep, revaliderenden, bedrijf.

Tientallen Norgers – jong en oud – hebben zich de afgelopen weken kunnen voorbereiden op de loop door speciale trainingen te volgen. Je kon een trainingsschema volgen, voedingstips krijgen en er is een speciale site van Facebook waar iedereen alles kan vinden. Er was ondersteuning van de loopgroep Norg. Trainingsschema’s, parkoers is bij hun in goede handen.

De lopen over diverse afstanden beginnen zaterdag 28 juni om twaalf uur vanaf de Brinkhofweide. Meer info en opgave: 1234mijlnorg@gmail.com. De diverse leeftijdscategorieën lopen 1, 2, 3 of 4 mijl. Afhankelijk van aanmeldingen ieder uur een groep.