De einduitslag!

Uitslag Dorpsquiz 2023  
1 Aole gemeinte Nörg en Anlopers
2 De Maffia
3 Top Team Norg
4 Control Alt Delete
5 Tapfit
6 Brandweer Norg
7 De Quizbazen
8 De Putbrinkers
9 Gewoon Gezellig
10 De Velden
11 Laarwoud
12 Quiz ‘t nie
13 De Middelwandjes

De Dorpsquiz was een waar succes!

Afgelopen zondag vond de derde editie van de Dorpsquiz van Beweegdorp Norg plaats. Onder tropische omstandigheden konden de `quizbazen` van de 13 deelnemende teams om 14:00 uur hun quiztas ophalen bij Café Zwaneveld. In deze tas vonden ze een quizboek, een paar kwartetkaarten, een usb-stick en breipennen en wol. Jawel … want één van de opdrachten was het breien van een sok. In een aantal teams bleek iemand te zitten die kon breien, maar verreweg de meeste teams schakelden hiervoor een oma of een buurvrouw in. Het team ‘Gewoon Gezellig’ uit Westervelde zette de oudste inwoner van hun dorp, mevrouw Koops van 94, aan het werk…

Wat moest er nog meer gebeuren? Om te beginnen een heleboel vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over de Formule 1, over de natuur in Norg, over Drenthe, over nieuwsfeiten uit de Norger Courant van het afgelopen jaar, over televisieseries en het songfestival, over Funda (waarbij je aan de hand van een foto van de tuin moest raden over welk verkocht huis het ging), over boeken en over koffie.

We stuurden de deelnemers ook op de fiets het dorp door, om te kwartetten, om te raden wie de mystery guest was in Pelincks Tuin, om een route te fietsen waarvan je zelf het begin- en eindpunt moest raden (en dat bleek best moeilijk), om te basketballen, te poolvoetballen en te zitten op een rodeostier (of om er snel weer af te vallen …), om oude voorwerpen te raden en om mee te doen aan het Norger Kampioenschap Knikkeren (denk sjoelen, maar dan anders).

Alle teams stuurden een foto in van het hele team met een opblaasbaar zwembadattribuut en hun voeten in een zwembadje (best lekker als het 32 graden is) en maakten zelf het Norger Journaal van zondag 9 juli. Hilarisch waren ook de filmpjes, waarbij we testen hoe het met de flexibiliteit van de Norger tongen gesteld was. Probeer zelf maar eens om in 20 seconden zo vaak mogelijk ‘Ruud Rups raspt rap rode ronde radijsje’ te zeggen.

Het weer gooide een klein beetje roet in het eten aan het einde van de quiz, maar dat hebben we geprobeerd creatief op te lossen. De teams kwamen niet naar de kerk voor de groepsfoto als familie Flodder, maar de organisatie kwam naar de teams toe om de foto te maken (en om het quizboek op te halen). Erg gelachen om de mooie verkleedpartijen, zoals ma Flodder met een droge worst als sigaar …

Deze quiz hadden we niet kunnen maken zonder medewerking van de Historische Vereniging Norch, IVN Roden-Norg, Henny Bouwman, de sportinstructeurs van Beweegdorp Norg, Koffielust en Kirsten Ipema. Ontzettend bedankt voor jullie inbreng! Daarnaast bedanken we Café Zwaneveld, Dinercafé het Norghout en de Margarethakerk voor hun gastvrije ontvangst. En uiteraard de dames van het organisatiecomité, voor jullie toffe ideeën, honderden vragen en hulp bij van alles en nog wat.

Aanstaande vrijdag om 20:00 uur is de prijsuitreiking bij het Norgerhout. Dan spelen de quizbazen van de drie teams met het hoogste aantal punten nog een eindspel en weten wie de winnaar is van de Dorpsquiz 2023. Graag tot dan, deelnemers en publiek zijn van harte welkom!