We hebben allemaal zin om weer wat te doen, na weken zonder (sport)activiteiten vanwege het Corona virus. En klootschieten – de oudste sport van Nederland – is bij uitstek geschikt om de draad weer op te pakken, want het is in de buitenlucht en je kunt zonder problemen 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

Klootschieten is een (bos)wandeling (over deels verhard, deels onverhard terrein) met wedstrijdelement, waar iedereen, jong en oud, sportief of niet, aan mee kan doen. In zo weinig mogelijk worpen probeer je een parcours af te leggen. Dit doe je met een kloot, een verzwaarde bal / kogel. 

Er wordt gespeeld in teams. Je kunt je per team aanmelden (max 5 personen) of individueel. In totaal kunnen er maximaal 30 mensen mee doen. In verband met de hygiëne maatregelen rondom het Corona virus hebben wij besloten dat het voor iedereen verplicht is om wegwerphandschoenen te dragen. De organisatie zorgt hiervoor. 

Café Zwaneveld en Beweegdorp Norg nodigen je van harte uit om op woensdag 3, 10, 17 & 24 juni een balletje te werpen. Het vertrek is om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats achter Café Zwaneveld. De kosten bedragen € 5,00 p.p. of € 17,50 voor vier keer, inclusief een kopje koffie of thee na afloop op het terras.

Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.