Op 28 juni wordt voor het eerst de 1-2-3-4-mijl van Norg gelopen. Een hardloopwedstrijd voor iedereen woonachtig in de regio Norg maar ook voor gasten. Jong en oud kan meedoen en je kunt je eigen afstand kiezen!

De 4 mijl van Groningen is ieder jaar een groot succes en steeds meer Norgers lopen daar mee. Afgelopen jaar was er een groep die er gezamenlijk een aantal weken voor getraind heeft en met succes de 4 mijl heeft uitgelopen. We halen de 4 mijl naar Norg en we maken het voor iedereen mogelijk om er aan mee te doen door ook de 1, 2 en 3 mijl toe te voegen. Hardlopen is voor iedereen.

Er komt een parkoers vanaf de Brinkhofweide, 400 meter voor de kleinsten en 800 voor de groteren. Er komen verschillende starttijden voor verschillende leeftijden of grote groepen.

Je kunt individueel meedoen maar ook als buurt, straat, sportvereniging, school, afvalgroep, revalidanten, bedrijf. Personeel en leerlingen van de Hekakker en Dr. Nassaucollege gaan grotendeels meedoen.

Waarom nu deze aankondiging? Het uitlopen van de 1-2-3-4-mijl is een leuke uitdaging om aan te gaan! We bieden echter ieder de kans om zich ook goed voor te bereiden op dit evenement. We hebben een programma om je te helpen: je kunt een trainingsschema volgen, je kunt voedingstips krijgen en er zijn gratis inloopspreekuren bij de fysiotherapeuten van Norg. Alles wordt gepubliceerd op een speciale site van Facebook waar iedereen (ook zonder facebookaccount) alles kan vinden. Natuurlijk kun je je individueel voorbereiden en daarbij de site gebruiken, je kunt je ook als team, bedrijf, klas voorbereiden en gezamenlijke trainingstijden afspreken. We bieden op dit moment wekelijks 2 gezamenlijke trainingen aan op zondagochtend 9.30 uur en zondagmiddag 16.30 uur: de eerste training is op zondag 13 april! We vertrekken de eerste keer vanaf de Brinkhofweide! Mochten er wensen zijn van voor andere trainingsmomenten of lokaties dan gaan we dat regelen!

 

Wie trekken dit evenement? Winand Hannema en Ellen Wagteveld namens Beweegdorp Norg, Karen Wijers en Erik Baving als hartstochtelijk 4-mijllopers en met hartelijke ondersteuning van de loopgroep Norg. Trainingsschema’s, parkoers is bij hun in goede handen.

Praktijk de Roef heeft wekelijks 2 gratis inloopspreekuren voor de 1-2-3-4-mijl: woensdag 14.00-15.00 uur en zaterdag 10.00-11.00 uur.

Fysiotherapie Norg heeft wekelijks een gratis inloopspreekuur op maandag tussen 17.00-18.00 uur. Advies is kosteloos, bij eventuele behandeling worden wel materiaalkosten in rekening gebracht.

We zijn ook erg blij met de aanwezigheid van de fysiotherapeuten op de 28e juni tijdens de loop.

Barbara Kalb van Vitavief zorgt wekelijks voor voedingsadviezen: tips voor voeding in combinatie met sport, voeding voor een training, na een training, voedingstips voor afvallen in combinatie met trainen, fabeltjes omtrent sportvoeding.

Leerlingen van Nassaucollege zullen in het kader van maatschappelijke stage assisteren op de 28e juni om alles goed te laten verlopen. Op dit moment werken ze aan een opdracht om een logo te ontwerpen voor de 1-2-3-4-mijl.

Regelmatig zullen er stukjes komen in de Norger Courant en op de site van het beweegdorp Norg. De facebooksite waar jullie alles kunnen vinden: 1234 mijl norg.

Voor vragen kun je het beste contact opnemen met Winand op 0657582993 of via 1234mijlnorg@gmail.com

 

Tot ziens op zondag 13 april op de Brinkhofweide voor een eerste training!