Onder de noemer ‘BeweegReden’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van sport en gezondheid, trainingsprogramma’s voor inactieve mensen.

Doelgroep

In het voorjaar van 2020 is BeweegReden een ‘activeringsprogramma voor jong & oud’, waarbij we ons richten op iedereen die de welbekende ‘stok  achter de deur’ nodig heeft.  Heb je overgewicht, ben je herstellende van een blessure, langdurig ziek geweest of is het gewoon de hoogste tijd om (weer) in actie te komen? Zolang je maar achttien jaar of ouder bent, ben je van harte welkom!

Wist je dat beweging een belangrijke bijdrage kan leveren aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid en een gezonder gewicht? En dat je door meer bewegen je eventuele gebruik van medicijnen flink kunt  verminderen of zelfs kunt voorkomen? Alleen dat is al een reden om mee te doen!

Met ons programma willen wij ervoor zorgen dat je je fitter en gezonder gaat voelen en een blijvend actievere leefstijl ontwikkelt.

Programma

BeweegReden duurt 12 weken, waarin je 2x per week gaat bewegen. Er komen in het programma zes  verschillende activiteiten aan bod: padel, sportief wandelen, aquajoggen, hardlopen, survival en jumptoon. Het spreekt hierbij voor zich dat we altijd rekening houden met het  individuele niveau van iedere deelnemer. 

Daarnaast organiseren we interactieve voorlichtingsbijeenkomsten over verantwoorde voeding, rust &  slapen en  stoppen & pauzeren.

Coach

De deelnemers aan BeweegReden worden bijgestaan door een coach, die bij alle activiteiten aanwezig is. Bea Hoekstra neemt deze taak op zich. Ze heeft in de Brinkhof haar eigen praktijk voor therapie, coaching en training (van Zwaar naar Lichter) en heeft er weer zin in om haar steentje aan BeweegReden bij te dragen. Bea spreekt samen met jou een doel af, motiveert, stimuleert en stuurt bij, daar waar nodig, zodat je met vertrouwen en binnen je eigen grenzen mee kunt blijven doen.

Informatieavond

Voor meer informatie ben je van harte welkom op onze informatieavond op woensdag 26 februari aanstaande, van 19:30 tot 21:00 uur in de raadzaal van de Brinkhof. Huisarts Margreet Teelken van huisartsenpraktijk Heijstra/Kremer zal een inleiding verzorgen over het belang van bewegen bij stress, coach Bea Hoekstra en de aanbieders van activiteiten stellen zich voor, je krijgt een uitgebreide toelichting op het programma en hoort ervaringen van andere deelnemers. Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen en tot slot kun je je direct aanmelden als deelnemer

 Aanmelden voor de informatieavond kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg, via info@beweegdorpnorg.nl of 06-37430610. Ook voor al je vragen.